Hava Durumu

Uludağ kent meydanına döndü!

Kış turizminin gözde mekanlarından biri olan Uludağ hafta sonu binlerce ziyaretçinin akınına uğradı, pistler adeta kent meydanına döndü.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2018 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2018 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ kent meydanına döndü!

Güneşli havayı ve hafta sonunu fırsat bilen binlerce yerli ve yabancı turistler pistleri doldurarak kayak yapmanın keyfini çıkardı. Yaklaşan yılbaşı ve hafta sonu nedeni ile oteller yüzde yüz dolarken, Uludağ'da yer bulmak imkansız hale geldi. Yoğunluk nedeni ile teleferik ve telesiyejlerde uzun kuyruklar meydana geldi.

Kış turizmin en önemli merkezlerinden biri olan Uludağ'da güneşli hava ve hafta sonunu fırsat bilen binlerce yerli ve yabancı turist akın etti. Pistleri dolduran vatandaşlar kayak kızak ve snowboard yaparak karın keyfini çıkardı.
Yoğun kalabalığın olduğu Uludağ adeta kent meydanı görünümünü aldı. Yeni sezonun açılmasını ve kar kalınlığının kayak yapacak seviyeye ulaşmasını fırsat bilen tatilciler hafta sonu tatili Uludağ'da geçirmek için teleferik ve telesiyejler önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Yaklaşan Yılbaşı için otellerde yer ayıran tatilciler otellerin yüzde yüz dolmasına neden olurken Uludağ'a yer ayırtmadan gelen vatandaşların yer bulması neredeyse imkansız hale geldi. Kayak yapmanın keyfini çıkaran tatilciler eğlencenin doruklarına çıkarken kayak yapmayı yeni öğrenen acemi kayakçıların ise yerlere düştüğü görüldü. Günübirlik gelen bazı vatandaşlar ise kızak yaparak kartopu oynadı. Kalabalık gruplar halinde gelen tatilciler Oteller Bölgesi'ni cazibe merkezine çevirdi. Ayrıca Uludağ'da hava sıcaklığı en düşük sıfırın altında 12 derece olarak ölçülürken, en yüksek sıfırın altında 6 derece olarak ölçüldü. Kar kalınlığının ise 44 santimetre olarak ölçüldüğü öğrenildi. Uludağ'a gelen bazı tatilciler daha önce Uludağ'a hiç gelmediklerini ilk defa geldiklerini ve bundan sonra kış tatilini burada geçireceklerini söyleyerek eğlendiklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.