Hava Durumu

Uludağ teleferik inşaatının durdurulması menfaate olmaz

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Uludağ ağaç katliamının olmadığını belirterek, “Teleferiğin yenilenmesi ile hattın altında kalan bazı yerlerde ağaçlar temizlenmekte ve buralara koridor açılmaktadır. Yangın yolları için de aynı işlem yapılmaktadır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2013 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2013 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ teleferik inşaatının durdurulması menfaate olmaz

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Uludağ teleferik inşaatının durdurulması için uğraşmanın kamu menfaatine olmayacağını ifade etti. Teleferik hattının yenilenmesinin Bursa’ya, turizme, ekonomiye ve doğaya faydalı bir iş olacağını söyleyen Pala, “Uludağ yolunun dar olması nedeniyle ciddi problemlere yol açıyor. Yıllardır bu yolun genişletilmesi isteklerinin olduğunu biliyoruz. Uludağ karayolunun genişletilmesi yapılırsa o zaman on binlerce ağaç kesilmek zorunda kalınacak” diye konuştu.

Teleferiğin engellenmesi durumunda Bursa’nın zarar göreceğini açıklayan Pala, “Uludağ’da mevcut teleferik hattının yenilenmesi ve oteller bölgesine kadar uzatılması ile on binlerce ağacın kesilmesinin gerektiği Uludağ yolunun genişletilmesi işi gündemden kalkacaktır. Teleferiğin yenilenmesi ile teleferik hattı altında kalan bazı yerlerde ağaçlar temizlenmekte ve bu yerde koridor açılmaktadır. Yangın yolları için de aynı işlem yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.