Hava Durumu

Un var, şeker var niye helva yapmıyoruz?

Bakan Ergün, yerli otomobil üretimine ilişkin, otomobilin binlerce parçadan oluştuğunu ve Türkiye'de bu parçaları üreten yüzlerce işletme bulunduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2012 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2012 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'de Kalibre Boru Boru Kesme Tesisleri'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her geçen gün geliştiğini ve değiştiğini ifade ederek, ülkenin yoluna çok daha yüksek hedeflerle devam ettiğini kaydetti.

Ergün, Kocaeli ve çevre illerin yaşadığı değişime paralel olarak, Kalibre Boru'nun da özellikle otomotiv sektöründe uzmanlaşmaya gittiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
''Biz, 'Bu ülkede artık otomotiv sektörünün Türkiye'ye özgü bir marka oluşturması gerekir' derken, işte bu güçlü yan sanayimize güvenerek bunu söylüyoruz. Bir otomobil, binlerce parçadan oluşuyor ve bunu yüzlerce firma üretiyor, bu binlerce parçayı üreten yüzlerce işletme, bu ülkede var. Önemli olan bunları bir marka altında birleştirecek bir değişim gerçekleştirmektir. Bu girişimci ruh da Türkiye'de var. İnşallah onu da gerçekleştirmiş olacağız. Sadece Kalibre Boru bile, rot, şaft ve amortisör gibi 500'e yakın parçayı üretmeye hazır ise bu ülkede marka oluşturmamak için herhangi bir neden yok. Nasreddin Hoca'nın hikayesi gibi, un var, yağ var, şeker var, niye helva yapmıyoruz? Türkiye'de onu da yapacak ustalar var, inşallah o ustalar bu helvayı yapacaklardır.''
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.