Hava Durumu

Üniversitede ’Kim umreye gitmek ister’ bilgi yarışması

Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen ’Kim Umreye Gitmek İster’ adlı bilgi yarışmasında başarılı olan iki üniversite öğrencisi ile bir huzurevi sakini umreye gitme hakkı kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2014 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2014 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üniversitede ’Kim umreye gitmek ister’ bilgi yarışması

Karabük Üniversitesi ile İl Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında üniversitede düzenlediği yarışma için 80 öğrenci başvuruda bulundu. Kurayla belirlenen 10 öğrenci ile huzurevinde kalan 10 kişi yarışmada ter döktü. ’Kim 500 Milyar İster’ yarışma programı formatında düzenlenen yarışmada katılımcılara ’Yüzde 50’, ’Soruyu başka bir soruyla değiştirme’ ve ’Telefonla başkasını arama’ şeklinde üç joker hakkı verildi.

Hz. Muhammed’in hayatı ve temel din konularında soruların yöneltildiği yarışmada öğrenciler arasında Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Rukiye Uysal birinci, Muhammet Furkan Yazıcıoğlu ikinci, Ayşegül Pekcan üçüncü, Selahattin Çapar dördüncü oldu. Huzurevi sakinleri arasında ise 81 yaşındaki Davut Özer birinci oldu.

Rukiye Uysal ve Muhammet Furkan Yazıcıoğlu ile Davut Özer, haziran ayında İl Müftülüğü tarafından umreye götürülme hakkı kazandı. 3’üncü olan Ayşegül Pekcan’a laptop, 4’üncü olan Selahattin Çapar’a ise tablet bilgisayar hediye edildi.

İl Müftüsü Halil Bektaş, geçen yıl düzenledikleri yarışmada bir kişiyi umreye gönderirken, bu sene sayıyı 3’e çıkardıklarını söyledi. Bektaş, yarışma ile Karabük Üniversitesi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün, ’Dünün gençleri ile bugünün gençleri’ projesine destek verdiklerini, bu kapsamda huzurevi sakinleri ile üniversitelileri için de mutlu olduklarını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.