Hava Durumu

Üniversitelere sınırsız af hakkı tanımayacağız

Başbakan Erdoğan, Edirne'de yaptığı konuşmada "Üniversitede sınırsız af tanımıyoruz. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2013 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2013 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üniversitelere sınırsız af hakkı tanımayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trakya ziyaretinin üçüncü gününde Edirne'de konuştu.

Toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"11 yıldır herkes fikrini özgürce beyan ediyor. Bölündük mü? Parçalandık mı? Fikrine güvenen fikir özgürlüğünden korkmaz. Türkiye bölünmüyor, parçalanmıyor. Tam tersine Türkiye güçleniyor, büyüyor, kardeşliğini daha da pekiştiriyor. Türkiye şimdi normalleşiyor.

Korkmuyoruz, korkmayacağız. Millet olarak vatandaş olarak korkmayacağız. Ecdadımız gibi cesur olacağız. Bizi korkutanlara, tehdit edenlere boyun eğmeyeceğiz. Asla geri adım atmayacağız.

Türkiye büyüyor, gelişiyor. Türkiye gündem belirleyen bir ülkedir. Hükümeti artık sadece siz göreve getirir, siz görevden alırsınız.

Milletin Meclisi'ne, o Meclis'in içinden çıkmış Hükümete bugüne kadar hiç kimse diz çöktüremedi bundan sonra da hiç kimse diz çöktüremeyecek

Her seçim öncesinde Türkiye'de uygulanmak istenen kirli senaryolar bugünlerde yeniden devreye girmeye başladı. Allah'a hamd olsun miletim 7 seçimde de bunlara prim vermedi. Bundan sonra da vermeyecek. Eğer onların bir tuzağı varsa hiç merak etmesinler milletin de bir tuzağı var. Eğer onların bir hesabı varsa hiç merak etmesinler Allah'ın da bir hesabı var. Kirli ittifaklar, milletin hesabı karşısında darmadağın olacak.

Üniversitede sınırsız af tanımıyoruz. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek. Sınırsız af verdiklerimiz üniversiteleri terör alanına çevirdiler. Üniversitelerde terör eylemlerine karışmış olanlar aflardan faydalanarak okullarımızı berbat duruma getirdi."

'KİMSENİN OPERASYON YAPMA YETKİSİ YOK'

Başbakan Erdoğan, Edirne Valiliği tarafından onuruna verilen kahvaltıda yaptığı konuşmada da, "Ülke toprakları üzerinde kimsenin operasyon yapma yetkisi yoktur" dedi.

Başbakan, iktidarları döneminde şehit ailelerine sahip çıktıklarını da söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.