Hava Durumu

Ünlü doktora şok!

Sağlık Bakanlığı, ünlü doktor Aytuğ Kolonkaya’nın ‘Fat Block-Yağ Tutucu’ adlı ürünün toplatılmasını istedi. Ancak satışı hâlâ sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2015 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü doktora şok!
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle internet üzerinde zayıflama ilaçlarının satışları artarken sağlık Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık son olarak İfarma İlaç Pazarlama şirketine ait ve doktor Aytuğ Kolonkaya’nın da reklamını yaptığı “Fat-Block Yağ Tutucu” ürün için toplatılma kararı aldı.



81 ilin valiliğine, eczacılara ve ecza depolarına, özel ve devlet hastanelerinin ilgili kurumlarına bu kararı iletirken, satışı devam eden ürünler için “hangi ilden, nerelerden, kaç adet toplandığına dair ayrıntılı bilgilerin kendilerine gönderilmesini ve kayıt altına alınması istedi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın yasakladığı ürünler, Tarım Bakanlığı’ndan farklı isimlerle izin almaya ve internet üzerinden satışına da devam ediyor.

Aldıkları ürünler işe yaramadığı ya da yan etkiler gibi çeşitli nedenlerle üründen memnun kalmayan tüketiciler ise internetten ürüne şikayet yağdırdı.

Bir siteden Fat-Block alan bir tüketici “Ürünün iki adeti bitti ve hiçbir işe yaramıyor. Firmayı aradığımda görüşecek tek yetkili bile bulamadım. Mahkemeye vereceğim” diyerek şikayetini dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.