Hava Durumu

Ünlü oyuncu babası için isyan etti

Geçen yıl Yunanistan’ın Patra Limanı’ndan 500 yolcuyla İtalya’ya giderken yanmaya başlayan “Norman Atlantic” adlı feribotta bulunan Türk vatandaşlarından Bursa'da yaşayan Dr. Hakan Akkaya, 6 Yunanlı ile bindiği filikayla kayboldu. Babasını feribot kazasında kaybeden oyuncu Begüm Akkaya, "Kendimi Cumartesi Annelerine benzetiyorum"

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü oyuncu babası için isyan etti
Geçen yıl 30 Aralık gecesi Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan 500 yolcuyla İtalya'ya giderken yanmaya başlayan "Norman Atlantic" adlı feribotta bulanan Türk vatandaşlarından Dr. Hakan Akkaya, 6 Yunanlı  ile bindiği filikayla kayboldu. Son olarak tur şirketini cep  telefonuyla arayıp "Bir filikaya bindik. Her yer sis ve deniz çok dalgalı. Lütfen bizi kurtarın" diyen Akkaya'dan 5 aydır haber yok.

Hakan Akkaya'nın kızı, dizi oyuncusu Begüm Akkaya, olayı, babasının bir arkadaşından gelen telefonla öğrendiğini belirterek, "Bana göre kurtarma rezaleti yaşandı. Babam hayatta mı değil mi bilmiyorum. Organ mafyasının kaçırmış olabileceğini bile düşünüyorum. Bu belirsizlik beni çok etkiledi, psikolojik destek almaya başladım. Cumhurbaşkanı ve Başbakana e-mail atarak bilgi almak istedim. İki ay sonra Dışişleri'nden bir yetkili aradı. Ancak hiçbir gelişme olmadı. İtalya'ya DNA örneği göndermek istedim ama kabul etmediler" dedi.

ROMA SOKAKLARINDA DOLAŞAN BİR ADAM

Sonraki günlerde babası hakkında hiçbir haber alamadığını söyleyen Akkaya, "İnternet sitelerinde çeşitli haberler çıktı. Bunlardan birinde "Roma sokaklarında 50 yaşlarında kendinden geçmiş bir adam dolaşıyor' denildi. Yazıyı okur okumaz yine telefonlara sarılıp büyükelçiliği aradım. Görevli ‘Bu tip haberlari ciddiye almayın. Burada görevliler seferber olmuş durumda. Tüm kiliseler ve sağlık ocaklarını hepsini tek tek araştırıyorlar' dendi. Günler aylar geçti hala babam bulanamadı" diye konuştu.

FİRMAYA DAVA AÇTIM

Arama kurtarma çalışmalarının 3 ay devam etmesi gerekirken 2 haftada tamamlandığını söyleyen Akkaya, "Yanan feribottan çıkmayı başarıp kurtarma filikasına binen, telefonla arayıp yardım isteyen birisi nasıl olur da bulunamaz. Yaşanan bunca hatanın karşısında sessiz kalamazdım. İtalya'da bir avukata vekalet verdim. Geçen ay feribot firmasına dava açtım" dedi.

"CUMARTESİ ANNELERİ GİBİYİM"

"Kendimi Cumartesi Annelerine benzetiyorum" diyen Akkaya, "Öldüyse babamın bir mezarı olsun istiyorum. Onun için yas bile tutamadım. Öldüğünü bilsem yas tutarım. İtalyan makamlarından babamın öldüğünü bildiren bir belge gelirse dinen ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağım. En azından içi boş da olsa adının yazılı olduğu bir mezarı olsun istiyorum" şeklinde konuştu.

"ÖDÜLLERİM BABAM İÇİN"

Son bir ayda iki ödül aldığını hatırlatan ve buruk bir sevinç yaşadığını söyleyen Akkaya şöyle konuştu: "Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülerinde, ‘Mavi Dalga' filmindeki üç oyuncu arkadaşımla birlikte ‘Ekrem Bora Umut Veren Genç Oyuncu' ödülünü aldım. Ardından 18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalde ‘Nergis Hanım' filminde canlandırdığım ‘Bahar' karakteriyle ‘genç cadı' ödülünü aldım. Bu ödüller benim için çok önemli, hayatımda ayrı bir yeri var. Onlara baktıkça aslında babamı hatırlıyorum. Ömrüm boyunca evimin bir köşesinde saklayacağım"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.