Hava Durumu

Ünlü oyuncu gay olduğunu itiraf etti

Türkiye 'de de bir dönem çok sevilen Prison Break dizisinin başrol oyuncusu Wentworth Miller, St. Petersburg Uluslararası Film Festivali'ne davet edilmesi üzerine eşcinsel olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2013 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2013 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü oyuncu gay olduğunu itiraf etti

41 yaşındaki aktör festivalin direktörüne yazdığı ve ABD 'li LGBT oluşumu GLAAD'ın internet sitesinde yayımlanan mektupta, şu ifadeleri kullandı:

"Nazik davetiniz için teşekkürler. Geçmişte Rusya'yı ziyaret etmekten keyif almıştım. Ataları arasında Ruslar da olan bir insan olarak 'evet' demek beni çok mutlu ederdi.
Ancak gey bir erkek olarak davetinizi reddetmek zorundayım. Rusya hükümetinin son dönemde eşcinsel kadın ve erkeklere yönelik muamelesi beni çok rahatsız ediyor. Durumun kabul edilebilir bir tarafı yok ve benim gibi insanların en temel hakları olan yaşamak ve sevmenin reddedildiği bir ülkenin ev sahipliği yaptığı bir kutlamaya gitmeye vicdanım el vermez."
Rusya'da geçtiğimiz temmuz ayında, eşcinsel haklarına ilişkin her türlü eylem yapılması yasaklanmıştı.

Bu yasak kapsamında 'eşcinsellik propagandası' yaptığı söylenen medya kuruluşlarına büyük para cezaları verilmişti. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Barack Obama da Rusya'daki yasağı eleştirmiş ve "Geyleri, lezbiyenleri ya da trans bireyleri korkutacak ya da onlara zarar verecek şekilde muamele etmeye çalışan ülkelere karşı sabrım yok" demişti. Rusya ayrıca, 2014'te ülkesinde düzenlenecek olan kış olimpiyatlarında eşcinsel sporcuların yer almasına karşı bir tavır sergilemişti.

Obama ise Rusya'nın bu tavrına karşılık, "Eşcinsel sporcular sayesinde olimpiyatlarda Ruslardan daha fazla madalya alırız" çıkışını yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.