Hava Durumu

Ünlü oyuncuya 'selamımı almadı' saldırısında flaş gelişme!

ATV'de yayınlanan Kardeşlerim dizisinde Doruk'u canlandıran Onur Seyit Yaran geçtiğimiz yıl silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderilirken 'Kasten öldürme' suçundan 15 yıla kadar hapsi istenmişti. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılamada savcı mütalaa verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2021 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü oyuncuya 'selamımı almadı' saldırısında flaş gelişme!

İstanbul'da 22 Eylül 2020 tarihinde Best Model Türkiye birincisi ve dizi oyuncusu Onur Seyit Yaran silahlı saldırıya uğramıştı. Omzundan yaralanan Yaran, çevredekiler tarafından hastaneye kaldırılmıştı. Kaçan saldıran kısa sürede yakalanarak tutuklanmıştı.

Milliyet.com.tr'den Damla Güler'in haberine göre, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasına tutuklu sanık S. O., SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Onur Seyit Yaran ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, olay tarihinde sanık ve müşteki arasında sözlü tartışma yaşandığı, itişme sonrası sanık S. O.'nun yanında taşıdığı silahı çıkardığını anlattı.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Mütalaada; kullanılan silahın elverişliliği, hedef alınan vücut bölgesi, meydana gelen yaranın yeri ve niteliği itibariyle sanığın, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçunu işlediği belirtilerek, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Mütalaa sonrası sanık ve avukatına savunmalarını hazırlamak için süre verilerek duruşma ertelendi.

İlk duruşmaya katılan Onur Seyit Yaran, "Arkadaşımla spor salonundan çıktıktan sonra arkamızdan geldi ve beni dürterek belindeki silahı gösterdi. Beni kafamdan vurmaya çalıştı. Kaçmaya çalıştım. Kaçarken omzumdan vurdu" demişti.

Sanığın kendisini kafasından nişan aldığını belirten Yaran, "Silahı kafama doğrultmuştu. Silah sesi duyunca beni vuracağını anladım, kaçtım. Ben kaçarken ateş etti. Omzumdan yaralandım. Bir butiğin soyunma odasının içine saklandım. Arkadaşımı aradım. Daha sonra polisler geldi. Şikayetçiyim" ifadelerini kullanmıştı.

"HAVAYA ATEŞ ETTİM"

Sanık S. O., önceki celse yaptığı savunmasında, "Benim kimseyi öldürmek gibi bir kastım yoktu. Olsaydı havaya ateş etmezdim. Arkadaşla daha önce sorunumuz vardı ama halletmiştik. Spor salonu çıkışında selam verdim, elimi uzattım. Küfretti. Ben Allah'ın selamını verdim, o selamımı almayıp küfretti" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.