Hava Durumu

Ünlü yapımlara korona iptali!

Corona virüsü nedeniyle pandemi ilan edilen 2020'nin bu aylarında birçok film ve dizi çekimlerine devam edilemiyor. Dünyaca ünlü stüdyolar tarafından vizyon ve yayın tarihleri ertelenen bu yapımların çoğunun ne zaman tekrar başlayacağı ise salgının gidişatına bağlı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü yapımlara korona iptali!

Dünyaca ünlü stüdyolar çekimlerini iptal ediyor

Hollywood'un ve dünyanın önde gelen ünlü stüdyoları; Universal, Netflix, WarnerMedia, Disney, AMC ve Amazon salgına karşı harekete geçerek yapımlarının çekimlerini teker teker iptal ediyor ve erteliyor. Bu ertelemelerin Hollywood'a maliyeti ise 20 milyar dolardan fazla.

Batman'dan, Hızlı ve Öfkeli 9'a kadar çekimleri ertelenen yapımların listesi

Amazon; Yeni Zelanda, 13 Mart'ta sınırlarını kapattıktan sonra "Yüzüklerin Efendisi" dizisinin çekimlerine ara verdi. Çekimler en az iki hafta süreyle askıya alınacak ancak devam etmek için hiçbir plan yapılmadı.

Hulu, dördüncü sezonunu çektiği Emmy ödüllü "The Handmaid's Tale" dizisinin çekimlerini erteledi.

Warner Bros., "Batman" üretimini iki hafta boyunca durdurdu. Matt Reeves tarafından yönetilen ve Robert Pattinson'un oynadığı film, Birleşik Krallık'ta geçiyordu.

Universal, Corona virüsü endişeleri nedeniyle "Jurassic World: Dominion" filmini çekmeyi durdurdu. Universal ayrıca Ice Cube ve Ryan Destiny'nin başrol oynayacağı "Flint Strong" filminin üretimi askıya aldı.

Netflix, Stranger Things 4. sezonu da dahil olmak üzere ABD ve Kanada'daki tüm dizileri ve filmlerin prodüksiyonunu en az iki hafta boyunca durdurdu. Şirketin 2020 yılında orijinal içerik için 17,3 milyar dolar harcaması planlanıyor.

Hızlı ve Öfkeli serisinin dokuzuncu filminin vizyon tarihi 2 Nisan 2021'e ertelendi. Vin Diesel, Instagram'daki hayranlarına şöyle haber verdi. "Efsanemizdeki bir sonraki bölüm için olan sevginizin ve beklentinizin farkındayız" diye yazdı. "Bu yüzden filmin çıkış tarihini değiştirmemiz gerektiğini bildirmek özellikle zor. Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarımızın filmi bu Mayıs ayında izlemeleri maalesef mümkün değil."

AMC'nin The Walking Dead dizisinin 11. sezonu Atlanta'da durduruldu.

ABC, Grey's Anatomy çekimlerini erteledi

Gidişata bakılırsa iptal listesi gün geçtikçe artacak. Corona virüsü bu yaz dindiğinde, umarız önümüzdeki sonbahar bu yapımları izleyebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.