Hava Durumu

Ünlülerin Twitter hesaplarını bir gecede ele geçiren hacker tutuklandı

Aralarında eski ABD Başkanı Barack Obama ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in de olduğu birçok ismin Twitter hesabınının ele geçirilmesi olayıyla ilgili ABD'de 17 yaşındaki bir çocuk tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2020 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2020 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlülerin Twitter hesaplarını bir gecede ele geçiren hacker tutuklandı

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk, Joe Biden, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple gibi Twitter hesaplarını ele geçirilerek Bitcoin dolandırıcılığı yapılması gündeme oturmuştu. Twitter çalışanlarının telefonlarına yönelik saldırı yapıldığının anlaşılması sonrasında ilk tutuklama haberi geldi.

Florida eyaleti Tampa şehri güvenlik güçlerinin verdiği bilgilere göre; 17 yaşındaki Ryan Hughes adındaki şahıs, Twitter saldırısının beyni olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. ABD'li yetkililer, şüphelinin Florida'da tutuklandığını bildirdi.

HAKKINDA 30 SUÇLAMA VAR

Ryan Hughes için toplamda 30 suçlama var. 17 tanesi iletişim dolandırıcılığı, 1 tanesi organize dolandırıcılık, 1 tanesi 100 bin dolara varan kişisel veri dolandırıcılığı, 1 tanesi izinsiz elektronik cihazlara erişim ve 10 tanesi de yine kişisel verilerin dolandırıcılığı ile ilgili.

Şahsa nasıl ulaşıldığı açıklanmadı ancak FBI ve Adalet Bakanlığı'nın yoğun bir çalışma yürüttüğü ifade ediliyor. Hughes tüm saldırıları Tampa şehrinden düzenledi. Twitter da yaptığı açıklamada güvenlik güçlerine teşekkür etti. Savcılığın iddianame düzenlemesi sonrasında şahsa karşı istenen cezalar da belli olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.