Hava Durumu

Urfalı taş ustası 1 tonluk Cumhurbaşkanlığı forsunu tamamladı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde taş ustası Mahmut Selaniş, 6 ay süren çalışmayla 1 ton ağırlığında, 4 metre uzunluğunda bazalt taşından Cumhurbaşkanlığı forsu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2021 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2021 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Urfalı taş ustası 1 tonluk Cumhurbaşkanlığı forsunu tamamladı

Siverek'te baba mesleği taş ustalığını sürdüren 12 çocuk babası Mahmut Selaniş, iki yıl önce bazalt taşından Cumhurbaşkanlığı forsu yaptı.

Selaniş'in yaptığı fors, daha sonra Cumhurbaşkanlığı'nın Ahlat'taki külliyesinde sergilenmeye başlandı. Selaniş, bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenmesi için 1 ton ağırlığında yeni bir fors hazırladı. 6 ay boyunca süren çalışmayla 1 ton ağırlığında, 4 metre uzunluğundaki forsu tamamlayan Selaniş, forsu Ankara'ya göndermek için yetkililerden destek beklediğini açıkladı.

Selaniş, "6 tonluk tek parça bazalt taşını, çekiç ve balyozla yontup, şekil vererek, Cumhurbaşkanlığı forsunu tamamladım. 6 aylık çalışmanın ardından tamamladığım 1 ton ağırlığında, 4 metre uzunluğundaki Cumhurbaşkanlığı forsu ile bir metrelik Rabia işaretinin olduğu taşı Ankara'ya götürmek istiyorum. Kendi götürme imkanım olmadığı için yetkililerin desteği ile bu iki eseri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaştırarak Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğim" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.