Hava Durumu

Usta oyuncu Bursa'dan seslendi "Atatürk'ün izniyle sahnedeyim"

Vatanım Sensin dizisinde Halit Ergenç'in annesine hayat veren Celile Toyon, Bursa'da tiyatro sahnesine çıkmadan önce çarpıcı açıklamalara imza attı. Toyon, "Ben bugün Atatürk'ün izniyle sahnedeyim" sözleriyle duruşunu ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Usta oyuncu Bursa'dan seslendi "Atatürk'ün izniyle sahnedeyim"

HABER I Özge TEZCAN I

Zülfü Livaneli'nin Leyla'nın Evi adlı romanının tiyatro uyarlamasıyla Bursalılarla buluşan usta oyuncuCelile Toyon, oyun öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vatanım Sensin'de Bimbaşı Cevdet'in annesi Hasibe'yi canlandıra Celile Toyon, dizi setlerindeki çalışma saatlerinden tarihini dizilerden öğrenen topluma kadar birçok konuda düşüncelerini açıkladı. Toyon, Vatanım Sensin'i toplumu aydınlatması açısından bir görev bilinciyle kabul ettiğini dile getirdi.Usta oyuncu, bir kadın olarak tiyatro sahnesinde olabilmesini ise Atatürk'ün izni sayesinde gerçekleştirğini vurguladı.

İnsan hakkı çiğneniyor

Dizilerin sürelerinin 120-150 dakika olmasını da sert ifadelerle eleştiren Celile Toyon, "Dizi sürelerinin insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Başta yapımcılar olmak üzere reklam denen şeyin peşine takılmış gidiyorlar, süreyi insani bir zaman dilimine indirmiyorlar. Diyerek yapımcılara seslendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.