Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Usta oyuncu Turhan Kaya, koronavirüse yenildi!

İstanbul Kadıköy'de yaşayan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde canlandırdığı 'Ordinaryüs' karakteriyle tanınan usta oyuncu Turhan Kaya (69), yaklaşık 10 gün önce öksürük şikâyetiyle Sultan Hamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesin'e başvurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2020 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2020 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Usta oyuncu Turhan Kaya, koronavirüse yenildi!

Tedavi altına alınan Kaya, bir süre sonra yoğun bakım servisine alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Theo Kaya, babasının ölüm nedeninin koronavirüs olduğunu açıkladı. Kaya'nın annesi, kız kardeşi ve oğlu olmak üzere temasta olduğu kişiler tarandı. Ancak hiçbirinde virüs bulgusuna rastlanmadı. Aile, Kaya'nın virüsü hastanede kaptığını iddia etti. Turhan Kaya'nın Fransız vatandaşı olan eski eşi yurtdışında bulunduğu için cenazeye katılamadı.

Turhan Kaya, döneminin popüler dizileri, 'Binbir Gece' ve 'Çemberimde Gül Oya'da da oynamıştı.

TURHAN KAYA KİMDiR?

Usta oyuncu Turhan Kaya geçmişten günümüze bir çok dizi ve sinema filminde rol almıştır. Turhan Kaya, Yeditepe Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünde eğitim almıştır. 2011 senesinde bir dönem İngiltere York st John Üniversitesinde oyunculuk eğitimi almış ardından İtalya'da Creative Chaos'da performans eğitimi almıştır.

Bugüne kadar birçok dizide yer almıştır. Bunlardan bazıları ise Kurşun Yarası, Çemberimde Gül Oya, Binbir Gece, Doktorlar, Bıçak Sırtı, Kurtlar Vadisi Pusu gibi projelerdir. Son olarak internet platformunda yayınlanan Şahsiyet dizisinde rol almıştır. Başrollerinde Necati Şaşmaz'ın rol aldığı Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin Ordunaryus'u Turhan Kaya oyunculuğu ile çok beğenilmiştir.

2019 yılında TRT 1 ekranlarında yayınlanan Halka dizisinin oyuncu kadrosuna dahil olmuştur. Dizide Cengiz Erkmen karakterini canlandırmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.