Hava Durumu

UÜ'den pedagojik formasyon fırsatı

Uludağ Üniversitesi'nde, öğretmenliğe geçmeyi düşünenlerin alması gereken pedagojik formasyon eğitimleri için başvurular 15 Haziran Perşembe günü başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
UÜ'den pedagojik formasyon fırsatı

Eğitim Fakültesi'nde bölümü olmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen atanan bölümlerde okuyan ya da mezun olmuşlardan öğretmen olmak isteyenlerin atanabilmelerinin önemli koşullarından biri olan pedagojik formasyon eğitimleri Uludağ Üniversitesi'nde 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yapılacak.

Uludağ Üniversitesi Senatosu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonu itibariyle mezuniyet aşamasında olan öğrenciler ve mezunlara yönelik Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için 2500 kontenjan belirledi. Pedagojik formasyon eğitiminden yararlanmak isteyenlerin Eğitim Fakültesi Öğrenci İşlerine başvurarak 20 Haziran 2017 tarihine kadar ön kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, pedagojik formasyon eğitiminin 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 14'er haftalık iki dönem halinde yürütüleceğini ve eğitimin sonunda sertifika verileceğini söyledi. Programın uygulamasında Uludağ Üniversitesi Kredili Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliği kurallarının geçerli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Demirel, teorik derslere yüzde 70, uygulamalı derslere yüzde 80 devam zorunluluğu bulunduğunu bildirdi.

2017-2018 döneminde formasyon eğitimi için 2500 kişilik kontenjan belirlediklerini ifade eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demirel, kontenjanın yüzde 75'ini Uludağ Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarına, yüzde 25'ini ise diğer üniversite öğrencilerine ayırdıklarını söyledi.

Eğitime katılmak isteyenlerin ayrıntılı bilgi ve başvuru formunu http://www.uludag.edu.tr/egitim/default/haber/3200 adresinden alınabilecekleri bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.