Hava Durumu

UÜ Tıp Fakültesi kara geçti

Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devrinin söz konusu olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2012 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2012 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
UÜ Tıp Fakültesi kara geçti

Üniversitenin son durumu ve gelinen nokta hakkında açıklamalarda bulunan Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, BESAŞ'ın üniversiteye tesis kuracağını belirterek, “BESAŞ buraya 1.7 milyonluk bir yatırım yapacak. Tamamen Ar-Ge’ye yönelik bir yatırım olacak” dedi.

Alt yapıya da büyük önem verdiklerini anlatan Dilek, bunun yanında akıllı karta geçiş sürecinde olduklarını belirterek, kütüphaneden yemekhaneye, otoparktan öğrenci yoklamalarına kadar bu akıllı kartları kullanabileceklerini aktarark, "Bu günlerde bunun sözleşmesini imzalayacağız” şeklinde konuştu.

Ayrıca yurt dışı öğrenci hareketini artırmak için de çalıştıklarını anlatan Dilek, “Bu kapsamda proje atölyesi kurduk. Bu atölye yoğun çalışıyor ve AB projesi alıyor. 4 aylık süre olmasına rağmen 21 milyon liralık bir AB projesini öğrencilerimiz kendileri aldı. Bunun yanında 6 projemiz var; onlar da kabul edilecek diye umuyorum. Bu çalışmalar hem ülkemizin AB kaynaklarından yararlanması, hem de öğrencilerin yurt dışı ilişkilerinin gelişmesine yardımcı oluyor” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin artık bakanlığa devrinin söz konusu olmadığını bildiren Dilek, “Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk sırada yer alıyordu. Ancak artık öyle bir cümleyi duyamazsınız. Çünkü UÜ bu seferberlik ile büyük bir ekonomik başarı yakaladı. Artık Sağlık Bakanlığı'na devrimiz söz konusu değil. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi artık kar edebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kurum haline geldi. Burada hocalarımızın da ciddi bir katkısı var. Hocalarımız her gün en az 10 hastaya fazladan bakıyor. Hiçbir fark ücreti almıyorlar” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.