Hava Durumu

Üzgün olduğumuzda neden hüzünlü şarkılar dinleriz?

Müzik duyguları hayata geçiren bir araç. Moraliniz bozuk olduğu zaman hemen slow parçalara sarıldığınız oldu mu? Ya da efkârlı bir arkadaşınızın bir anda Müslüm Gürses dinlemeye başladığını fark ettiğiniz anlar? Acıklı şarkılar dinlemenin birçok nedeni var aslında. Şimdi sizlere üzgün olduğumuzda neden daha çok acıklı şarkılar dinlediğimizden bahsedeceğiz. Bu nedenlerden biri veya birkaçı mutlaka size de uyacaktır :) Hadi başlayalım.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2021 20:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2021 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üzgün olduğumuzda neden hüzünlü şarkılar dinleriz?

1- En iyi hatırlatıcı

Hüzünlü bir şarkı dinlediğimizde doğal olarak biraz üzülebiliriz. Hele ki geride bıraktığınız insanlardan biri bu parçayı dinliyorsa, onunla ilgili anılarınız hareketli parçalara oranla daha fazla depreşebilir. Bu geçmişi geride bırakmanıza biraz engel olsa da, hüzünlü parçalar hatırlamak için en iyi yol olabilir.

2- Daha az yalnız hissettirir

Dünyanın bir yerinde mutlaka sizin gibi hisseden insanlar var. Sanatçılar da bunlardan biri. Hüzünlü şarkılar dinlediğinizde sizin gibi hisseden insanların olduğunun farkına varır ve daha az yalnız hissedersiniz.

3- Ne hissettiğimizi anlamamıza yardımcı olur

Hüzünlü şarkılar dinlemek, aslında kafanızın neden karışık olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Şarkıları dinlerken en çok neyi düşünüyorsunuz? Aşk, yalnızlık, korku... Tüm bunların farkında olmak çözüm bulmada atılacak ilk adım olabilir.

4- İyi bir meditasyon aracı

Hüzünlü şarkılar zihnimizi meşgul eder ve duygularımızı kabul etmemizi sağlar. Bu neden çok iyi birer meditasyon aracıdır. Acınızı anlamanıza ve atlatmanıza yardımcı olurlar.

5- Uzun vadede iyi bir ruh hali sağlar

Acıklı şarkıları dinleyip dinleyip duygu boşalması yaşamak, uzun vadede iyi bir ruh haline kavuşmanızı sağlar. Ayrıca kendinizi başka duygulara da hazırlamanıza yardımcı olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.