Hava Durumu

Üzülmez: Bursaspor büyük bir camia

Antalya kampını sadece Sönmez Medya'ya değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, 'Bursaspor camiasının bizden beklentileri var. Beklentileri biliyoruz. Burası büyük bir camia" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2020 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üzülmez: Bursaspor büyük bir camia

HABER I TOLGA ÖZTAŞ

GÜZEL BİRLİKTELİK GÖSTERDİLER

Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez 10 gün süren Antalya kampını Sönmez Medya'ya değerlendirdi. Üzülmez, "Güzel bir kamp geçirdiğimizi düşünüyorum. Geldiğimiz günden bu yana hem genç hem de tecrübeli oyuncularımızın ortaya koyduğu karakterlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu süre zarfında gerek antrenmanlarda, gerek otelde hakikaten güzel bir birliktelik gösterdiler. İki hazırlık maçı yaptık. Maçlarda da zaten beklentimiz belli. Beklentilerimizin ne olduğunu, saha içinde yapmamız gerekenleri oyuncularımıza anlattık. Hazırlık maçlarında da onlar istediğimiz performansı gösterdiler. Tabii ki yorgunluk var. Tabii ki oyunsal anlamda Konyaspor karşısında etkili olamasak da genel anlamdaki mücadeleden memnunum." ifadelerini kullandı.

KARAKTER ORTAYA KOYUYORLAR

Çalışmalarının karşılığını almaya başladıklarının altını çizen genç teknik adam, "Bursaspor camiasının bizden beklentileri var. Beklentileri biliyoruz. Oyuncularımıza bunu anlatmaya çalışıyoruz. Oyuncularım da üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getireceklerdir. Burası büyük bir camia. Bu büyük camiada da büyük karakter ortaya koymamız lazım. Oyuncularım bunu ortaya koymaya başladılar. İkinci yarıyla beraber inşallah özlenen, beklenen, saha içerisinde kaybetse dahil, bir karakter ortaya koyan bir takım ortaya çıkarmak istiyorduk. Yavaş yavaş, onun meyvelerini de almaya başladık. Şimdi Karagümrük maçına kadar da bir haftalık süremiz var. O maça kadar da eksiklerimizi en iyi şekilde tamamlayarak özlenen Bursaspor'u ortaya çıkarmak en büyük dileğimiz." diye konuştu.

BAŞIMIZA İŞ ALIYORUZ

Sistemim, iki tarafı doğru oynayan bir takım ortaya çıkarmak. Bu kamp döneminde bunun üzerine çok yoğunlaştık. Bir haftalık sürede Bursa'daki tesislerimizde çalışacağız. Sadece topu kaybettiği zaman o bölgede baskı yapmaya çalışan, geçişleri doğru yapan bir takım oluşturmaya çalışıyoruz ki çok önemlidir geçişler. Eski alışkanlıklarımız var. Oynamaya çalışan bir takımız. Ama kaptırdığımız toplarda yediğimiz kontrataklarda başımıza iş almaya başladık. Konyaspor maçında da bu ortaya çıktı. Dolayısıyla buna önlem almak için hücum oynarken defans güvenliğinizi ikinci plana bırakırsanız sıkıntı yaşarsınız. Biz hem hücum yapacağız. Hem de defans güvenliğini birinci planda yapmamız gerekiyor ki hedeflerimize ulaşalım. Bir haftalık süre içinde Bursa'daki çalışmalarımızda da bunun üzerine yoğunlaşacağız.

SERDAR KİLİDİ AÇACAK

Serdar Özkan daha önce bildiğim bir oyuncu. Hem karakterine hem de oyunculuğuna kefilim. İhtiyacımız olan bir transfer. Çünkü rakiplerimiz bize çok fazla katı defans içinde oldukları zaman o kilidi açabilecek bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Serdar Özkan daha önce oynadığı takımlarda bireysel yetenekleriyle ön plana çıkan bir oyuncu. O da takımımıza güç katacaktır. Takım içindeki rekabeti artırma adına doğru bir transfer. Bursaspor'umuza hayırlı olsun. İnşallah Serdar'ın da katılımıyla beraber, ikinci yarı verimli bir sezon geçiririz.

RAKİPLER TRANSFERİ BOZABİLİYOR

Bir iki transfer daha yapmak istiyo-ruz ama bir de şu var; transfer yapmak için transfer yapmak istemiyorum. Takımın kalitesini ve rekabeti artıracak oyuncular istiyorum. Bunlardan birisi Serdar'dı. O transferi yaptık. Şimdi bir iki mevkii daha var. Oyunculara bakıyoruz. Ara transferde oyuncu transfer etmek de çok kolay değil. Çünkü sadece siz değil, rakipleriniz de transfer yapmaya çalıyor. Rakipler de bu transferi bozabiliyor. Dolayısıyla bizim belirlediğimiz bir iki oyuncu var. Olursa onları aramıza katmak istiyoruz. Hani olmazsa da mevcut oyuncularla en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bununla ilgili de bir beş günlük süremiz var. O süreyi beklemek gerekiyor. Mevcut oyunculardan da çok uzaklaşmamak gerekiyor. Çünkü bu takım 30 puan topladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.