Hava Durumu

Vahşi cinayetin arkasındaki korkunç iddia kan dondurdu

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bir süre önce kaçırarak resmi nikahla evlendiği eşinin yakınları tarafından öldürülen 43 yaşındaki Ender Yıldırım'ın, ailenin istediği 100 bin lira başlık parasını ödemediği için öldürüldüğü iddia edildi. Şüpheliler, cinayetin ardından tebrik telefonu aldıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2013 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2013 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vahşi cinayetin arkasındaki korkunç iddia kan dondurdu

Olay, 29 Temmuz'da Yeşiltepe Beldesi'nde meydana geldi. Tarım işçisi Ender Yıldırım, kaçırdıktan sonra resmi nikah kıyarak evlendiği eşi 23 yaşındaki Güneş Yıldırım ile tarlaya biber toplamaya gitmek için yola çıktı. Ender Yıldırım tarlada çalışırken kimliği, belirsiz kişi veya kişilerce tabancayla vurularak öldürüldü.

Cinayetle ilgili çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, cinayet şüphelilerinin Şanlıurfa plakalı bir otomobil ile olay yerinden kaçtığını saptadı. Ayrıca, Güneş Yıldırım'ın ailesinin kızları için Ender Yıldırım'dan 100 bin lira başlık parası istediği öğrenildi. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre eşkalleri de belirlenen şüphelilere yönelik Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ndeki adreslere baskın yaptı. Güneş Yıldırım'ın ablası 32 yaşındaki Türkan Yakşi, ağabeyleri 36 yaşındaki Fuat Yakşi, 27 yaşındaki Ali Yakşi ve amcasının oğlu 26 yaşındaki İsmail Yakşi'yi gözaltına aldı.

Şüpheliler, Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilerek çapraz sorguya alındı. Cinayeti, Ali Yakşi ile kuzeni İsmail Yakşi'nin Şanlıurfa'dan Tarsus'a gelerek işlediği anlaşıldı.

CİNAYET İÇİN TEBRİK ETMİŞLER

Şüpheliler ifadelerinde, kızlarının kaçarak evlenmesi nedeniyle istedikleri 100 bin lira tutarındaki başlık parası alamamalarının aşiret arasında baskı konusu olduğunu, kimsenin yüzüne bakamadıklarını, bu yüzden Ender Yıldırım'ı öldürdüklerini, cinayetin ardından Viranşehir'e gittiklerinde aile bireyleriyle birlikte akşam haber bültenlerini izlediklerini, olayın duyulmasının ardından çok sayıda tebrik telefonu aldıklarını söyledi.

İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ali Yakşi ile İsmail Yakşi tutuklandı, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.