Hava Durumu

Vahşice katledilen Azra için savcılıktan açıklama

Antalya'da kayıp olarak aranan üniversitesi öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cesedi ormanlık alanda gömülmüş olarak bulundu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, maktulün en son şüpheli Mustafa Murat Ayhan'ın ile görüştüğüne dair görüntülerin tespit edildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2021 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2021 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vahşice katledilen Azra için savcılıktan açıklama

Muratpaşa ilçesinde yaşayan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, 28 Temmuz'da evden ayrıldı.

Kızlarından bir daha haber alamayan ailenin durumu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirmesinin ardından arama çalışması başlatıldı.

Yapılan çalışmada Haytaoğlu'nun cesedi, Varsak ormanlık alanda gömülmüş halde bulundu.

Ceset, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli Mustafa Murat Ayhan'ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 30 Temmuz'da müştekinin kardeşi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun kayıp olduğunu ihbar etmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve koordinesinde kolluk birimlerince aynı gün detaylı inceleme ve araştırma başlatıldığı belirtildi.

Yapılan araştırmalar ve güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, maktulün en son şüpheli Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğüne dair görüntülerin tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Şüpheli Mustafa Murat Ayhan maktulü öldürdüğü iddiasıyla 1 Ağustos'ta gözaltına alınmıştır. Maktule ait olduğu değerlendirilen ceset aynı gün bulunmuş olup, otopsi ve kimlik tespiti işlemleri devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma işlemlerini titizlikle sürdürdüğü bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.