Hava Durumu

Vakıfköy'e yeni çehre!

Bursaspor'un altyapısının yer aldığı Vakıfköy Orhan Özselek Tesis-leri'nde yenileme çalışmaları tamamlandı. Yeşil Beyazlı camianın buluştuğu açılış töreninde gurur ve mutluluk bir arada yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vakıfköy'e yeni çehre!

HABER I Tolga ÖZTAŞ

5 YILDIZLI OTEL KONFORU

Bursaspor Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri tarihi günlerinden birini yaşadı. Yönetim Kurulu üyesi Görkem Akbaş'ın önerisiyle gündeme gelen tesislerdeki genç futbolcuların konakladığı bölümün yenileme çalışmaları tamamlandı. 5 yıldızlı otel konforuna getirilen tesiste oyuncuların rahat konaklamalarını sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmazken, tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. İki ve tek kişilik odaların tamamında Bursaspor'un şampiyonluk kupasını havaya kaldırdığı anının fotoğrafı 'Hayal et' başlığı altında asılı olması dikkat çekti.

AÇILIŞA ÜST DÜZEY KATILIM

Vakıfköy'den yetişen Bursaspor kaptanı Ertuğrul Ersoy'un da forması ve pazubandı da koridorları süsledi. Açılışı törenine adı Bursaspor'la özdeşleşen birçok isim katıldı. Bursa Vali Vekili Ergün Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursaspor Başkanı Ali Ay, Bursaspor İkinci Başkanı Cem Öztürk, Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Ümit Şengül'ün yanı sıra Yeşil Beyazlı takımda geçmiş yıllarda forma giymiş oyuncular, Bursaspor A Takımı futbolcuları törende hazır bulundu.

ESKİ KALDIĞIM ODAYA KAPTAN OLARAK GİRDİM

Yenilenen tesiste imzalı forması ve kaptanlık pazubandı asılan Bursaspor kaptanı Ertuğrul Ersoy büyük gurur yaşadığını söyledi. Ertuğrul Ersoy yetiştiği Vakıfköy'e kaptan olarak gelmenin mutluluğunun tarif edilemez bir mutluluk olduğunu belirterek, "Altyapı oyuncusu olarak kaldığım odaya kaptan olarak girdim. Ama ben yine aynı Ertuğrul'um. Sadece hayallerinin bir kısmını gerçekleştirmiş bir Ertuğrul olarak buradayım. Umarım nice nice Ertuğrullar, Enesler, Çağataylar, Aliler, bizden daha da iyiler, ikinci şampiyonlar da buradan çıkar. O potansiyel burada var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum." Sözleriyle tesisin yenilenmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

ESKİ DOSTLAR BİR ARADA

Bursaspor'da birlikte oynayan dört isim yenilenen tesisin açılış töreninde bir adaya geldi. Mirza Varesanoviç, Ivko Gançev, Tunahan Akdoğan ve Okan Yılmaz Vakıfköy'de eski günleri yad etti ve hasret giderdi. Udinese'de forma giyen oğlunun lisansını alan Mirza Varesanoviç yönetim kuruluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bursa'da oynadığı dönemde dünyaya gelen oğlu Mak'ın bir süre Yeşil Beyazlılar'da deneneceği, beğenilmesi halinde Antalya kampına götürüleceği bildirildi. 20 yaşındaki Mak Varesanoviç 1.88 boyunda ve orta sahada görev yapmakta.

AKTAŞ: GÖĞSÜMÜ GEREREK KONUŞUYORUM

Açılış törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Günümüzde futbol sadece para gücüyle oynanan bir spor değil. Artık bilimsel veriler ön plana çıkıyor. Bursa 3 milyon nüfuslu bir şehir. Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri doğru manada işletilirse Bursa futboluna hizmet edecek çok fazla genç kardeşimiz buradan yetişecek. Yapılan düzenleme çalışmalarında emeği olan yönetime, sponsorlara, Yıldırım Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben artık göğsümü gere gere söylüyorum; En az yabancı oyuncu bizde var. En fazla altyapıdan oyuncu bizde var. Bu iradeyi ortaya koymak çok önemli. Samet Aybaba hocam bugün çok alkış aldı. Ona altyapıya verdiği önem için teşekkür ediyorum ama bu yenileme çalışmalarında iradesini ortaya koyan sayın Başkan Ali Ay' için de bir alkış istiyorum." dedi.

VAKIFKÖY EN ÖNEMLİ KİLOMETRE TAŞI

Vakıfköy'ün yenilenmesinde büyük pay sahibi olan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Edebali de "Güzel bir amaç için buradayız. Bursaspor Bursa'nın en değerli ortak değirdir. Bursaspor'un başarısı bu şehrin başarısıdır. Vakıfköy Bursaspor tarihinin çok önemli kilometre taşlarından birisi. Biz de bugüne kadar tesislerimizin en iyi şekle gelmesi için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Bundan sonra da yapacağız. Spor Lise'nin kazandırılması için tüm planlarımızı hazırladık. Bakanlıktan çıkacak onayı bekliyoruz. İnşallah onun da açılışını gerçekleştiririz" diye konuştu.

ALİ AY: BUNDAN SONRA SIRA ONLARDA

Bursaspor Başkanı Ali Ay, açılış töreninde tesisin bu hale gelmesi nedeniyle yönetim kurulu üyesi Görkem Akbaş'a teşekkür etti. Ali Ay, "Hayallerimiz aslında daha gerçekleşmedi ama gerçekleşecek inşallah. Ben burada öncelikle Görkem Akbaş kardeşime teşekkür ediyorum. Bana sezon başında böyle bir eksikliğin giderilmesi gerektiğini söyledi. Odalar dökülüyordu. Futbolcularımız çok rahatsızdı. Ben de kendisine ne gerekiyorsa yapılmasını söyledim. Türk futbolunun kurtuluşu altyapıdan geçiyor. Bundan sonra artık futbolcularımdan bekliyoruz. Çalışsınlar, çabalasınlar, A Takım'a bir an evvel gelsinler. Ve de hazır gelsinler" dedi.

İKİNCİ ŞAMPİYONLAR BURADAN ÇIKACAK

Tesislerin yenilenmesinin en önemli aktörlerinden Bursaspor Altyapı Sorumlusu Görkem Akbaş yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akbaş, "Vakıfköy Orhan Özselek Tesisimizde 41 evladımız 20 odada kalıyor. Odalar, kum havuzunu, fitness salonu, sporcu sağlık merkezi, sahalar yenilendi. Vakıfköy sadece antrenman yapılan bir yer değil, sımsıcak bir yuvadır. Bu yıl 40 oyuncumuz milli takımlara gitti. Katkılarından dolayı sponsorlarımıza, belediye başkanlarımıza, yönetim kurulumuza, eski yöneticilerimize, antrenörlerimize ve bu armayı yücelten genç oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Sözlerimi İkinci şampiyonların, hayallerin gerçekleştiği yerde yani Vakıfköy'de çıkacağının sözünü veriyorum." ifadelerini kullandı.










Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.