Hava Durumu

Vali Harput'tan sağduyu çağrısı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Gezi Parkı ile ilgili Bursa'da yaşanan eylemleri değerlendirerek, herkesin arzularını meşru yöntemlerle ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2013 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2013 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vali Harput'tan sağduyu çağrısı

Gezi Parkı'ndaki eylemlere Bursa'dan destek veren vatandaşlara seslenen Vali Şahabettin Harput, demokraside vatandaşın meşru zeminlerde sevdiklerini ve sevmediklerini ortaya koymasının hakkı olduğunu, yönetimlerin de bunlara kulak vermesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'daki yaşananlar ile birlikte üç gündür değişik biçimlerde bu gösterilerin Bursa'da da devam ettiğini belirten Harput, "Şunu belirtmek isterim ki, insanların demokratik tepkilerini meşru ölçüler içerisinde etrafa zarar vermeden, kırıp dökmeden, kamu malına tecavüz etmeden, günlük hayatı yaşanmaz hale getirmeden ortaya koymaları en doğal haklarıdır. Ben özellikle Bursa'da kahir bir ekseriyetin, son derece olgun, seviyeli, demokratik bir şekilde gösterdiği tavrı takdir ediyorum.

Polisimiz de vatandaşın kendi demokratik haklarını büyük bir olgunluk içerisinde yerine getirmesi için anlayış gösterdi. Maalesef bu geniş kitlenin arasına sızan bir kısım aşırı provokatif eylem heveslileri de oldu. Bu kesim kamu kurumlarına, binalarına, araçlarına saldırdı, uzun süre trafiği kapatıp hasta insanın hastaneye gitmesini engellemeye çalıştı.

Ama benim Bursalılardan ricam ve beklentim, tepkilerini, eylemlerini, taleplerini, dileklerini, arzularını mutlaka meşru yöntemler ile meşru zeminde ortaya koymalarıdır. Aralarına sızacak provokatif, illegal ve kamu kurumlarına, çevreye, halka zarar verecek kişilere karşı tavır koymalarıdır. Çünkü yüz kişinin olumlu davrandığı bir ortamda 3 kişinin yaptığı olumsuzluk bir anda yüz kişinin iyi niyetli davranışını lekeliyor. Türkiye'de 76 milyon insan biriz. Sen, ben ötekisi yok. Birbirimizi kırmadan, incitmeden fikirlerimizi ortaya koymalıyız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.