Hava Durumu

Vali Harput'tan Şampiyonlara altın

İngiltere Llangollen’de düzenlenen halk oyunları yarışmasından 52 yıl aradan sonra dünya birinciliği ile dönen Bursa Kılıç-Kalkan Halk Oyunları ekibi Vali Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2012 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2012 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vali Harput'tan Şampiyonlara altın

Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen yarışma ve organizasyonlara katılan Bursa Kılıç-Kalkan Halk Oyunları Derneği, başta Avrupa olmak üzere, Uzak Doğu’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada kültür elçisi olarak faaliyet gösteriyor.

Müziksiz dans gösterisiyle yabancıların büyük hayranlığını kazanan Kılıç-Kalkan, son olarak Bursa Valiliği desteğiyle 3-8 Temmuz tarihleri arasında İngiltere Llangollen’de düzenlenen halk oyunları yarışmasına katıldı. Kılıç-Kalkan Halk Oyunları Derneği, 52 yıl önce dünya birinciliği elde edilen yarışmadan yıllar sonra yine aynı coşku ve gururla döndü.

Elde edilen başarıdan dolayı ekibi kutlayan Vali Harput, “Bursa’nın güzelliklerini ve değerlerini tanıtmak bizim için bir sevda, bu sevda insanın içine girdiğinde insan uyuyamaz. Dünyanın değişik ülkelerinde Bursa ve ülkemizi gururla temsil eden kılıç kalkan ekibinin 52 yıl aradan sonra Bursa kılıç kalkan ekibinin büyüklerde dünya şampiyonu olması büyük bir gurur. Bu çocukların hepsinin alınlarından öpüyorum.”dedi.
Harput, ardından Bursa Kılıç-Kalkan Halk Oyunları Derneği Başkanı Metin Dikerel başta olmak üzere ekip üyelerini birer altın ve teşekkür beratı ile ödüllendirdi. Bursa Kılıç-Kalkan Halk Oyunları ekibinin kısa bir gösterisi ile ziyaret tamamlandı.

HARPUT'TAN SBS ŞAMPİYONUNA ALTIN
Kılıç kalkan ekibinin ziyaretinin ardından SBS Bursa 1'incisi ve Türkiye 8'incisi olan Alperen Demirel’i kabul eden Bursa Valisi Şahabettin Harput başarılı öğrenciyi altınla ödüllendirdi. Ziyarette elde ettiği başarıdan dolayı Alperen Demirel’i kutlayan Vali Harput, “Sevgili Alperen’i onu yetiştiren anne, babasını ve öğretmenlerini kutluyorum.” dedi. Vali Şahabettin Harput, ayrıca Alperen Demirel’i bir altınla ödüllendirdi.

MADALYA’YA DOYMUYOR
Vali Şahabettin Harput, ayrıca en son Eskişehir’de yapılan atletizm yarışmasında derece elde eden Ali Turan'ı da başarı belgesi ile ödüllendirdi. Eskişehir’de yapılan Türkiye Masterler Atletizm Şampiyonası'nda iki Türkiye ikinciliği, bir de Türkiye birinciliği elde eden Ali Turan Vali Harput’a başarılarını anlattı. Vali Harput, ayrıca Turan’ın torunu 9 yaşındaki robot mucidini de altınla ödüllendirdi. Minik Muhammet Sönmezalp (9) üstün yetenekliler Türkiye şampiyonasında robot dalında derece elde eden Bursa grubunun en küçük mucidi olarak dikkat çekiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.