Hava Durumu

Vali Harput'un turist üzüntüsü

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Arap turistlerin İstanbul'da meydana gelen Gezi olaylarından etkilendiğine dikkat çekerek, “İstanbul’da yaşanan Gezi olayları, medyanın büyütmesi, çarpıtmasıyla dünyada Türkiye ve turizmi aleyhinde çok farklı senaryolarla gündeme getirilmeye çalışıldı. Bursa’da bu manada güvenliği endişeye sokacak bir şeyin olmadığını ifade ediyorum. Arap kardeşlerimize kucağımızı açtık bekliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2013 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2013 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vali Harput'un turist üzüntüsü

Bursa Valisi Şahabettin Harput, kendisini ziyarete gelen Arap Turizm Örgütü Birlik Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid ile birlikte akşam yemeğinde bir araya geldi. Programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Bursa’nın her geçen gün kendisini kanıtladığını ifade eden Harput, “Bursa, dünya ve Türkiye’nin gündemine damgasını vurdu. Biz bu iş için büyük çaba sarf ediyoruz ama halk ve sektörün bu işe sahip çıkması gerekir. Kimsenin sahip çıkmaması durumunda bir şeyin olmayacağı inancındayım. Siz sahip çıkınca Bursa böyle yerlere geliyor” diye konuştu.

“ARAP TURİSTLER İSTANBUL’DAKİ OLAYLARDAN ETKİLENDİ”

Bursa’nın 2013 yılına güzel bir başlangıç yaptığının altını çizen Harput, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ancak İstanbul’da yaşanan Gezi olayları medyanın büyütmesi ve çarpıtmasıyla dünyada Türkiye ile turizmi aleyhinde çok farklı senaryolarla gündeme getirilmeye çalışıldı. Özellikle Arap kardeşlerimizin de bundan etkilendiklerini ifade ediyorum. İşte Bender bir haftadır burada. En ufak rahatsızlık edici bir şeyin olmadığını kendisini gördü. Ben kendisinden rica ediyorum. Bursa ve Türkiye’de bu manada hiçbir şekilde güvenliği ve huzuru endişeye sokan bir şeyin olmadığını belirtmek istiyorum. Bütün Arap kardeşlerimize kucağımızı açtık bekliyoruz. Onları burada misafir etmekten gurur duyacağız.”

Arap Turizm Örgütü Birlik Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid ise, “Bir Arap turist yolculuğa çıktığında bin 800 dolar harcamaktadır. Yabancı gelen turist ise 300 dolar harcamaktadır. Biz yardımlaşmanın gelişmesini talep etmekteyiz” açıklamasını yaptı.

Bursa’nın turizm konusunda devamlı faaliyet içinde olduğunu belirten Altepe, “Bursa turizme yönelik olarak, tüm bölgelerde büyük bir faaliyet gösteriyor. Her geçen gün yeni merkezlerimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bursa turizm kenti olma yolunda hızla ilerliyor” şeklinde konuştu.
Programın sonunda Harput ve Bandar birbirlerine hediyeler takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.