Hava Durumu

Vali Mutlu'dan kimyasal su açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOMA'lardan zaman zaman ilaçlı su sıkıldığını, suda kimyasal madde bulunmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2013 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2013 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vali Mutlu'dan kimyasal su açıklaması

 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Mutlu, "Huzurlu ortam devam ediyor. Şu an hiçbir bölgede çatışma yok. Güvenlik güçleri her alanda görevlerini sürdürüyor. Taksim ve çevresinde güvenlik önlemleri sürüyor. Toplanmaya izin verilmeyecek.

Saat 16.00 itibarıyla Taksim'de toplanma çağrısı olduğunu paylaşmak istiyorum. Taksim'e yapılacak olan bu ortamdaki her türlü çağrının huzurumuza ve toplumumuzun güvenliğine katkı sağlayıcı nitelikte olmadığını, mevcut şartlar altında Taksim bölgesinde her türlü toplanmaya fırsat vermeyeceğimizi, burada şehrin güvenliği ve insanımızın güvenliği açısından önemli olacağını ifade etmiştim.

Huzur ortamını tesis edebilmek için yoğun tedbirler nedeniyle yaralanmalar oluyor. Göstericiler dün ilk kez silah kullandı. Provakatörler artık silah kullanacak cüreti göstermiştir, 2 polisimiz yaralanmıştır.

Sosyal medya üzerinden yoğun ajitasyon maksatlı haber yayınlandı. Bir kadının TOMA tarafından ezildiği haberleri doğruyu yansıtmıyor. Taksim için yapılan çağrı huzuru bozmaya yöneliktir, halkımız itibar etmemelidir.

'SUDA KİMYASAL YOK'

Emniyet'in kullandığı TOMA'lardan zaman zaman tazyikli suyla birlikte bazı araçlardan ilaçlı su sıkılıyor ama hiçbir şekilde kimyasal su değildir.

Bu tür suların önüne artık vatandaşlar, göstericiler bile alıştı, 'bana da su at' diye rahatlıkla gelebiliyor. Bu suları vatandaşımız da rahatlıkla görebiliyor.

'ÇARŞI'DAN GÖZALTILAR VAR'

Gözaltına alınanlar arasında barikat kurarak, yönlendiren, organize eden, taraftar gruplarının içerisinde pozisyon alanlar da var. Çarşı bir kulübün taraftarıdır. Bu tamamen kişisel bir şey. Çarşı ile özdeşleştirmek yanlış olur.

'GÖSTERİCİNİN MESLEĞİNE BAKMAM'

Bazı doktorlara yönellik gözaltı işlemi var. Göstericilerle hareket ediyorlar. İstanbul dışından gelip olaylarda yer alan doktorlar dikkat çekici. Gösterici, göstericidir; mesleği itibariyle bakmam

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.