Hava Durumu

Valör ne demek, nedir? BDDK'dan altın alımında valör uygulaması

Valör kelimesinin anlamı, BDDK tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından araştırılmaya başlandı. BDDK'dan yapılan açıklamada, "Yarından itibaren 100 gram ve üzeri altın alımına 1 gün valör uygulanacak." denildi. Peki valör nedir, ne demek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2020 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2020 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Valör ne demek, nedir? BDDK'dan altın alımında valör uygulaması

Valör nedir sorusu araştırılıyor. BDDK, yarından itibaren 100 gram ve üzeri altın alımına 1 gün valör uygulanacağını duyurdu. Vatandaşlar bu açıklamanın ardından araştırmalarını hızlandırdılar. Valör, faiz hesaplamasına başlangıç oluşturan tarihe denilmektedir. İşte konu ile ilgili detaylar..

VALÖR NEDİR?

Valör, faiz hesaplamasına başlangıç oluşturan tarihe denilmektedir. Valör, işlemin yapılış tarihi ile işlemin gerçekleşme, değer kazanma tarihi arasındaki farkı anlatmaktadır. Bankacılık sisteminde bu kelime valör tarihi olarak karşımıza çıkar. Borç geçen işlemler için valör, işlemin yapıldığı gündür.

VALÖR TARİHİ NE DEMEK?

Valör tarihi, işlemin karşılıklı olarak muhasebe hesaplarına alacak ve borç geçtiği, özetle işlemin fiilen gerçekleştiği tarihtir. Fransızca "valeur" kelimesinden dilimize geçmiştir.

BDDK AÇIKLAMA YAPTI

Son dakika açıklamasında, 100 gram ve üzeri altın alımında 1 gün valör uygulanacağı açıklandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) yapılan açılamada, BDDK'nın 21 Mayıs 2020 tarih ve 9033 sayılı kararı ile finansal piyasaların istikrarlı işleyişine ve kredi sisteminin etkin çalışmasına katkıda bulunulmasını teminen yarından itibaren gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gram ve üzerinde altın alım işlemlerinde, altının ilgilinin hesabına aktarılmasının ve/veya kullanıma açılmasının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesine karar verildiği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.