Hava Durumu

Valve çalışanı oyuncudan özür diledi

Firewatch'ın geliştirici ortaklarından Sean Vanaman, 2018 senesinde Campo Santo stüdyosunun Valve tarafından satın alınmasıyla bir Valve çalışanı olmuştu. Vanaman, Dota 2'de oyun içi anlaşmazlık yaşadığı bir minijuanjohndoe isimli kullanıcıyı, düşük öncelikli kullanıcı havuzuna attı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Valve çalışanı oyuncudan özür diledi

Bu konudaki şikâyetini Reddit üstünden oyun topluluğuyla paylaştı. Kısa süre içinde topluluk yöneticileri tarafından kontrol edilen konu hakkında açıklama yapıldı. Yaptıkları açıklamada maçın incelendiğini, kullanıcıya uygulanan 'ban'ın haksız olduğu söylendi. Oyuncunun oyun içinde bir kusuru olmuş olsa bile yetkili Steam çalışanlarının bireysel özel işlem uygulamasının doğru olmadığı belirtildi. Böylece kullanıcının ban'ı kaldırılmış oldu. Yaptığı şeyden dolayı özür dileyen Vanman, bundan sonra manuel yasaklamaların Valve çalışanlarına resmi olarak yasaklanacağını ekledi.

Düşük öncelikli kullanıcı havuzu, topluma zararlı davranışlarda bulunan kullanıcılara geçici olarak verilen bir ceza. Bu oyuncular normal eşleşmelere katılamaz ve Single Draft modunda üç karakter seçim hakkıyla oyun oynayabiliyor. Bu cezanın kalkması için de belli miktarda oyun kazanılması gerekiyor. Vanaman, YouTube'un en ünlü isimlerinden PewDiePie'ın PUBG yayınında ırkçı bir hakaret kullanmasının ardından, PewDePie'ın Firewatch içeriklerine DMCA yayından kaldırma başvurusunda bulunmasıyla da bazı tartışmalarda yer almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.