Hava Durumu

Van'da karantinadaki mahallede vaka sayısı artıyor!

Van'da koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alınan İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi'nde sağlık ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda dün 75 olan vaka sayısı, 84'e yükseldi. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, bu tür etkinlikleri düzenleyip yasağa uymayanların 155 Polis ve 156 Jandarma hatlarına bildirilmeleri istendi. Mahallede taziye çadırı kurulması nedeniyle aile ve mahalle muhtarı hakkında soruşturma başlatılmış, Muhtar Mehmet Nuri Yönten görevden uzaklaştırılmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2020 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2020 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Van'da karantinadaki mahallede vaka sayısı artıyor!

İpekyolu ilçesinin Ortanca Mahallesi, 6 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine 5 Mayıs'ta karantinaya alındı. Sağlık ekipleri de mahallede sağlık taraması ve test alma çalışmaları başlattı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen mahallede, Eraygen ailesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Eraygen ailesi üyeleri ile Muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ardından da Muhtar Yönten görevden uzaklaştırıldı. Taziyeye katılanların yaşadıkları Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç mahallelerinde de karantina uygulanmaya başlandı. Sağlık ekiplerinin yaptığı taramayla dün itibariyle 75 olan vaka sayısının bugün 84'e yükseldiği belirlendi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İlimiz İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesi'ndeki taziye bağlantılı koronavirüs (Covid-19) pozitif vaka sayısı 84'e yükseldi. İlimizde en riskli dönemi yaşıyoruz. Taziye, mevlit gibi toplu etkinlikler yasak. Bu tür etkinlik düzenleyenleri 155 polis ve 156 jandarma hatlarına bildirmeniz toplum sağlığımız ve koronavirüsle mücadelemiz açısından büyük önem taşıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım. Sokağa çıkmak zorunda olanları maske takıp, sosyal mesafeye dikkat etmeleri yönünde uyarıyoruz. Riskin farkında olalım" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.