Hava Durumu

Van'da toplu taşıma araçlarına drone'lu denetim

Van'da polis ekipleri, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere ilişkin toplu taşıma araçlarında denetim yaptı. Drone'la görüntülenen denetimlerde, sosyal mesafe kurallarını ihlal edip, ayakta yolcu taşıyan araç sürücüleri ile kurallara uymayan yolculara cezai işlem uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2020 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2020 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Van'da toplu taşıma araçlarına drone'lu denetim

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkanlığında 2 gün önce toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla, toplu taşıma araçlarında HES kodu uygulaması zorunluluğu getirilirken, ayakta yolcu taşımak da yasaklandı. Alınan kararların ardından koronavirüsle mücadele kapsamında Trafik Şube ile Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, birçok noktada denetim yaptı. Ekipler, otobüs ve minibüsleri durdurarak şoför ve yolcuların maske kuralına uyup uymadığını kontrol etti. Edremit'teki Havalimanı Kavşağında da denetim yapan resmi ve sivil ekipler, otobüs ve minibüslerde yolculara sosyal mesafeyi korumaları yönünde uyarılarda bulundu. Havadan drone'la görüntülenen denetimlerde, sosyal mesafe kurallarını ihlal edip, ayakta yolcu taşıyan bazı sürücü ile kurallara uymayan yolculara 900 lira ceza uygulandı.

HAVALİMANINDA HES KODU UYGULAMASI

Van Ferit Melen Havalimanında da denetimler yapan polis ekipleri, gelen yolculara sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulunup, ateşlerini ölçtü. Bu arada Ferit Melen Havalimanı'na gelen yolculara, HES kodu uygulaması yapılıyor. HES kodu olmayan yolculara ise uçak bileti satılmıyor.

'YAPILAN DENETİMLERDEN MEMNUNUZ'

Yapılan uygulamadan memnun kalan minibüs sürücüsü Celal Öner, "Toplumun sağlığı için olması gereken kurallar. Polis ekiplerinin yaptığı denetimlerden çok memnunuz. Biz sürücüler olarak da kurallara elimizden geldiğince riayet ediyoruz. Önce toplum, sonra biz. Ailemizin sağlığı için hepimiz koronavirüs ile ilgili kurallara uymalıyız" dedi.

Havalimanına gelen Murat Çeçen ise, polisin yaptığı uygulamadan son derece memnun olduklarını belirterek, "Van'dan İstanbul'a gitmek için geldim. Yapılan denetimler güzel. Çok iyi bir şey yapıyorlar. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Van'da da bu denetimler yapılıyor. Sıkı denetimler yaptıkları için polis ekiplerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.