Hava Durumu

Varlık Fonu'ndaki 'gizli' damgasına muhalefet tepki gösterdi!

Devlet Denetleme Kurulu'nun Varlık Fonuna ilişkin denetleme raporu milletvekillerine dağıtıldı ancak üzerine ''Gizli'' damgası basıldı. Milletvekilleri tedirgin oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Varlık Fonu'ndaki 'gizli' damgasına muhalefet tepki gösterdi!

Devlet Denetleme Kurulunun Varlık Fonuna ilişkin denetleme raporu milletvekillerine dağıtıldı ancak üzerine ''Gizli'' damgası basıldı. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda milletvekilleri, ''Biz bu rapordan alıntı yaparsak suç işlemiş oluruz, hakkımızda fezleke hazırlanır'' dediler.

HDP'li Garo Paylan, ''Ben bu raporu twitter hesabımdan paylaştım, başıma bir şey gelir mi ?'' diye sordu. Komisyon Başkanı AKP'li Cevdet Yılmaz, ''Gizli raporu görüşme suç teşkil eder mi, ona mahkemeler karar verir'' deyince İYİ Partili üyeler, komisyon toplantısını terk etti. Başkan Yılmaz ''Devlet denetlemenin mutat uygulaması, ben burada gizli olacak bir husus görmüyorum'' dedi. İYİ Parti Bursa milletvekili İsmail Tatlıoğlu ise ''Burada konuşan herkes yarın yargılanabilir'' açıklaması yaptı.

SUÇ İŞLEMİŞ OLUR MUYUZ?

İYİ Parti Samsun milletvekili Erhan Usta ''Bu raporla ilgili fikirlerimizi aktaracağız ama rapor gizli... Rapordaki hangi bilgiyi verirsek suç işlemiş oluruz, görüşümüzü nasıl ifade edeceğiz? diye sordu. MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı ise ''Varlık Fonu Kanunu'nda gizlilik öngören bir düzenleme yok yani bu denetim raporlarının gizli olacağına dair bir düzenleme yok'' dedi. Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez ise, ''Gizlilik tartışması bizi derinden üzdü, biz her şeyi açık açık tartışmak istiyoruz'' dedi ama rapora neden ''Gizli'' damgası vurulduğu konusuna değinmedi. DDK yetkilileri de bilgi vermedi. Milletvekilleri daha sonra ''Gizli'' damgalı raporu basının önünde görüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.