Hava Durumu

Vatandaş ekmeksiz bırakılmayacak

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında valiliklere iki ayrı genelge göndererek, yeni tedbirlerin ayrıntılarını düzenledi. Kısıtlama kapsamında, hafta içi ve hafta sonu ekmek üretilen fırın/unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin ekmek satan bayileri açık olacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2020 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vatandaş ekmeksiz bırakılmayacak

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında satış yapılamayacak. Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00 - 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındakiler hariç vatandaşlar, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla, ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve fırına gidip gelebilecek. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçları, planlama yapılarak Vefa Sosyal Destek birimleri aracılığıyla karşılanacak.

'İsraf etmeyelim'

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yaptığı açıklamada vatandaşı yasak günlerinde ekmeksiz bırakmayacaklarını açıkladı. Üretim konusunda da herhangi bir sorun olmadığını vurgulayan Balcı, "İlk kez sokağa çıkma yasağı uygulandığı dönemde bile vatandaşı ekmeksiz bırakmadık. Bu dönemde de normal servisimiz devam edecek. Vatandaşlar yasak saatlerinde de en yakın fırından ekmeklerini alabilecek" dedi.

Pandemi döneminin başında uygulanan sokağa çıkma yasağında araçlarla ekmek satışı yaptıklarını anımsatan Balcı, şöyle devam etti:

"Bu dönemde arabayla sokakta ekmek satışı olmayacak, zaten ihtiyaç da yok. Bu süreçte vatandaşların israftan kaçınmalarını ve ihtiyaçlarından fazla ekmek almamalarını tavsiye ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.