Hava Durumu

Vatandaş o parayı almak için akın etti

Anneler, doğum yardımına akın etti. Günde ortalama 3 bin 500 anne başvuruda bulunuyor. Bir ayda başvuru sayısı 100 bini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2015 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2015 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vatandaş o parayı almak için akın etti
Hükümetin ilk çocuk için 300, iki çocuk için 400 ve üç çocuk için 600 lira destek verdiği doğum yardımı uygulanmasına bir ayda rekor başvuru yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, günde ortalama 3 bin 500 anne doğum yardımı için başvuruda bulunurken, uygulamanın başladığı bir aylık sürede yapılan başvuruların sayısı 100 bine yaklaştı. Anneler ilk doğum yardımlarını Temmuz ayında alacak. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan doğum yardımı programı, 15 Mayıs itibarıyla resmen başlamıştı. Türkiye'nin genç nüfus yapısının korunması, doğurganlık hızının artırılması amacıyla 15 Mayıs 2015'ten sonra doğum yapan tüm annelere şartsız olarak ilk çocuk için 300 lira, 2 çocuk için 400 ve 3 çocuk için 600 lira destek sağlanıyor. Yardımdan faydalanmak için vatandaşların yeni doğan çocuğunun nüfus cüzdanıyla Aile Bakanlığı il müdürlükleri veya sosyal hizmet merkezlerine başvuruda bulunması yeterli. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ise başvurularını konsolosluklar aracılığıyla yürütecek. Doğum yardımları, evde bulunan çocuk sayısına bakarak anne sağsa annenin hesabına, değilse babası veya çocuğun bakımını üstlenen yakının hesabına yatırılacak. 
 
HER AY ORTALAMA 100 BİN KİŞİ

Aile Bakanlığı her ay ortalama 100 bin kişiyi doğum yardımlarından faydalandırmayı hedefliyor. Doğum yardımı başvurusunun bebeğin nüfus cüzdanıyla yapılması gerekiyor. Doğan bebeğini nüfusa kaydettiren anne ya da baba bebeğin TC numarasıyla isterse bakanlığın internet sitesi üzerinden form doldurabiliyor.
 
İLK ÖDEMELER TEMMUZDA

Mayıs ayında yayımlanan Doğum Yardımı Yönetmeliği'ne göre ailelerin tüm başvuru ve işlemleri kurulan Doğum Yardımı Sistemi üzerinden yürütülüyor. Bu çerçevede, yapılan başvuruların usulüne uygun olup olmadığının değerlendirme işlemleri sürüyor. İlk doğum yardımı ödemeleri temmuzda yapılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.