Hava Durumu

Vatandaşa çarpıcı altın uyarısı

İzmir Kuyumcular Odası Başkanlığını Yılmaz Uça’dan devralan Turgay Baransel, "Altının outlet’i olamaz" diyerek çadır mağazalara sıkı denetim yapacaklarını söyledi. Baransel, vatandaşlara, 'çadırlara itibar edilmemesi' uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2014 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2014 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vatandaşa çarpıcı altın uyarısı

İzmir Kuyumcular Odasın’nın yeni başkanı Turgay Baransel, kuyumcu esnafını korumak sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirdi. Altında kredi kartıyla satışların kaldırılmasının sektörde işlerinin yüzde 60 azalmasına neden olduğunu belirten Baransel, "bugün hangi vatandaşın cebinde 3-5 bin TL var? Olan da bu parayı üzerinde taşımaz. Önümüzdeki günlerde düğün sezonu başlıyor. Takılacak en hafif bileziğin fiyatı 1000 TL’den başlıyor. Mesleğimize zarar veren teficeleri bulup cezalandırılacaklarına kuyumcu esnafını cezalandırıyorlar" dedi.

Oda Başkanı Baransel, kurulan promosyon çadırlarında ucuz takı kampanyasının gerçeği yansıtmadığına da değinerek, "Buralarda, yüzde 60 indirimler yaptıklarını dile getiriyorlar. Altında veya pırlantada böyle indirimlerin olması mümkün değil. Ancak işçilik fiyalarında belli bir miktar indirim yapabilerler. 3 bin TL değerinde bir yüzüğü bin TL’ye satıyorlar. Ama bunlar gerçek değerinde ürünler değil. Denetimlerde değer ölçümleri yapacağız. Vatandaşlar çadırlara itibar etmesin, ihtiyaçlarını güvenli olan kuyumcu esnafından karşılasın" diye konuştu.

Kuyumcular dışında altın satışı yapılmasına "Altın satmayan bir tek bakkallar" kaldı sözleriyle tepki gösteren Turgay Baransel, "Bankalar, döviz büroları, marketlerin altın satmaması lazım. Böyle giderse yakında bakkalda da satılırsa şaşırmamak gerek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) gerekli yazıları aldık. Altın satanların mutlaka darphane’den mal alıp satma zorunluğu var. Üstelik ustalık belgesi olmayan hiç kimse şatış yapamaz. Belediye ile işbirliğiyle bu tür satış yapan yerlerde denetim yapacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.