Hava Durumu

Vatandaşlar tedirgin! Binlercesi kıyıya vurdu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Hec Hıdır Barajı'nda binlerce balık kıyaya vurdu. Çevre köylerde yaşayan vatandaşlarda korkuya neden balık ölümleri ile ilgili inceleme başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vatandaşlar tedirgin! Binlercesi kıyıya vurdu

Siverek ilçesi Hec Hıdır Barajı çevresinde hayvan otlatan çobanlar, binlerce balığın kıyıya vurduğunu gördü. Köylülerin ihbarı üzerine Siverek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bölgede incelemelerde bulundu.

Gözelek köyünden Fırat Göz, balık ölümlerinin üç gün önce başladığını belirterek, "Barajdan pis bir koku yayılmaya başlamıştı, barajın yanına geldiğimizde zaten milyonlarca balığın kıyaya vurduğunu gördük. Tüm balıklar ölmüştü. Arkadaşlarla birlikte yetkililere haber verdik. 3 gündür hayvanlarımızı baraj gölletin de sulayamıyoruz. Çünkü korkuyoruz, hayvanlarımız zehirlenebilir" dedi.


Balık ölümleri ile ilgili bilgi veren Siverek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İbrahim Şık, "Balık ölümleri bize intikal eder etmez, iki ekibimizi bölgeye sevk ettik, baraj göletinin her tarafından numuneleri aldık. Gün içerisinde bu numuneleri Gaziantep ve İzmir Bornova Su ürünleri ve araştırma merkezine göndereceğiz. Buradan aldığımız sonuç ve bilgiler çerçevesinde, tedbir ve çalışmalarımızı yapacağız" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.