Hava Durumu

Ve Paul Le Guen Bursaspor'da

Bursaspor'un teknik direktörlük için anlaşma sağladığı Paul Le Guen Bursa'ya geldi. Deneyimli Fransız çalıştırıcı ile bugün iki yıllık resmi sözleşme imzalanacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ve Paul Le Guen Bursaspor'da

Bursaspor'un önceki gün İstanbul'a getirerek prensip anlaşmasına vardığı Paul Le Guen dün akşam saatlerinde Özlüce Tesisleri'ne ayak bastı. Gün boyu İstanbul'da avuka-tıyla birlikte sözleşmenin metni üzerinde çalışan Paul Le Guen Bursaspor Başkanı Ali Ay'ı saatler 15.00'i gösterdiğinde telefonla arayarak kendisine sunulan teklife son kez evet dedi. Bunun üzerine Bursaspor Kulübü Fransız çalıştırıcıyı ve beraberindeki ekibi Bursa'ya getirecek helikopter için arayışa başladı. Helikopter saat 17.00 sıralarında kiralandı. Le Guen'i taşıyan helikopter saatler 18.20'yi gösterdiğinde İstanbul'dan havalandı. Le Guen helikopterle bir süre Bursa semalarında dolaştı. Timsah Arena'yı ve Özlüce Tesisleri'ni havadan inceleyen Fransız çalıştırıcı saatler 18.50'yi gösterdiğinde Özlüce Tesisleri'ne ulaştı.

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Paul Le Guen'i idari menajer Hüseyin Gedik karşıladı. Basın mensuplarının yönelttiği soruları 'Daha sonra konuşacağım' diyerek yanıtsız bırakan Fransız teknik adam daha sonra ekibinde yer alacak antrenör Mustafa Er'le tanıştı ve ayaküstü sohbet etti. Paul Le Guen başkanlık makamının bulunduğu 4'üncü katta da Bursapor Başkanı Ali Ay'la bir araya geldi. ikili arasındaki sıcak görüntü dikkat çekti. Ali Ay'la Paul Le Guen arasındaki karşılaşmada objektiflere renkli görüntüler yansıdı. Fransız teknik adam Başkan Ali Ay'a, "Stadyumu ve Tesisleri çok beğendim. Burada çok güzel işler olacak" demesi üzerine, Ali Ay da "O stadı doldurmak artık senin işin yanıtını" verdi. Fransız teknik direktör bugün Özlüce Tesisleri'nde düzenlenecek törenle 2 yıllık resmi sözleşmeyi imzalayacak.

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Paul Le Guen'le futbolculuğu döneminde Paris Saint Germain'de birlikte forma giyen Pascal Nouma'nın Fransız teknik adamın Bursaspor'a gelmesinde büyük rol oynadığı ortaya çıktı.
Le Guen'in, Nouma'yla defalarca telefonla görüşerek Bursaspor hakkında bilgi topladığı öğrenildi. Nouma'nın Bursaspor taraftarından övgüyle bahsettiği ayrıca Bursa'nın tam anlamıyla yaşanabilecek bir şehir olduğuna vurgu yaptığı belirtildi.
Pascal Nouma'nın Bursaspor'un her zaman hedefe oynayan bir takım hüviyetinde olduğunu belirten sözler sarf etmesinin Paul Le Guen'i tercih yapma konusunda etkilediği ifade edildi. Bu arada Pascal Nouma dün İstanbul'da eski takım arkadaşı Paul Le Guen'i konakladığı otelde ziyaret etti.

İstanbul'da önceki gece geç saatlere kadar süren Paul Le Guen'le Başkan Ali Ay arasındaki zirvede Fransız teknik adamın iddialı sözler kullandığı ortaya çıktı. Yapılan görüşme sırasında elde ettiği veriler ışığında Paul Le Guen'in Ali Ay'a "Bursaspor'la ilgili bana gelen bilgiler pozitif yönde. Ben mücadele azmi yüksek bir takım oluşturmak istiyorum. Elbette ki hedefe oynayan bir anlayış benimseyeceğiz. Çok pahallı transferler yerine yeni yıldız adaylarının bize daha fazla katkısı olacaktır. Bir yıldır Fransa'da yorumculuk yapıyorum. Ligdeki oyuncular hakkında fazlasıyla bilgiye sahibim. Biz hem takıma katkı yapabilecek genç oyuncular bulalım hem de onları dünya transfer piyasasına sunarak kulübe para kazandıralım" sözlerini sarf ettiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.