Hava Durumu

Veliahtını Bursa’dan seçti!

Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar sayılı komedyen olmasından yakınan Beyazıt Öztürk, Bursalı oyuncu Eser Yenerler'i çok yetenekli bulduğunu belirterek "Acilen talk show’a başlamalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2012 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2012 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Veliahtını Bursa’dan seçti!
Dizi, reklam ve talk show programına yaz dönemi nedeniyle ara veren Beyazıt Öztürk, klasik Bursa ziyaretinde Şey Pub'ta dostlarıyla buluştu, BH Magazin'in sorularını yanıtladı.

Biraz diziden bahsedelim, nasıl gidiyor?

Gülse Birsel, komedi alanında benim tanıyıp tanıyabileceğim en olağanüstü yazarlardan biri. Gülse'nin yazdığı senaryonun hakkını vermeye çalışıyor dizideki herkes. Dizideki birçok oyuncu patlamalar yaptı. Özellikle Gupse Özay ve Hakan Meriçliler harika oyunculuklar sergiliyor. Ben sadece dizinin keyfini çıkarmaya çalışıyorum çünkü benim oyunculuk gibi bir iddiam yok. Zaten ben oyuncu da değilim.

Yıllardır stand up yapmıyorsunuz, özel bir sebebi var mı?

Benim bir işim var. Beyaz Show benim neredeyse tüm zamanımı alıyor.

Seyirci stand up'a doydu mu peki?

Dünyada ömrü yıllarca gidebilecek bir şeyin bizde ömrünün kısa olması hayret verici. Türkiye'de aslında şöyle bir sıkıntı var. Şovmenler çok gibi görünüyor, ama daha fazla olması gerekiyor. Bu böyle 3 kişiyle 5 kişiyle olacak iş değil. Size talk show'cu sayın desem 5 kişiden fazla isim sayamazsınız. En son Kelebek ödüllerinde Talk Show kategorisi yoktu, bence bu çok üzücü bir durum. Şöyle bir örnekle açıklarsam; diyelim biz senle Bodrum'da barlar sokağında bir bar açtık ve orda sadece bizim olduğumuzu düşün. Başka barlar olmasa orası nasıl cıvıl cıvıl olur diye düşünmek lazım. Yani kısaca rekabet işlerin ömrünü uzatıyor.

Sizin beğendiğiniz yeni isimler var mı talk show yapabilecek?

Eser Yenerler'in acilen talk show'a başlaması lazım. Çok yetenekli bir çocuk. Çok sempatik, çok akıllı ve yaratıcı bir isim bence...

Denizbank reklamlarında çok ciddi bir oyuncu kadrosu var. O kadroyla daha farklı, uzun metraj bir proje düşünülmedi mi?

Aslında Ömer Faruk bunu düşündü. Adaya gitmişken uzun metraj bir sinema filmi yapabilir miyiz diye. Ama tabii bu bir kişinin istemesi ile olacak bir şey değil. Erdal (Özyağcılar) ağabeyin dizisi var, ben Yalan Dünya'ya başladım. Çekim saatlerinin denk gelmesi lazım, Denizbank'ın buna müsaade ediyor olması lazım. Beyaz Show'dan kendime izin verebiliyorum ama diziye başlayınca hareket kabiliyetim sıfıra iniyor. Çok fazla açmazı vardı kısaca, bu yüzden sadece düşüncede kaldı.

ALBÜM İŞİNİ RAFA KALDIRDIM


Albüm projeniz vardı, ona ne oldu?
Aslında bir albüm projesi vardı, dizi başlayınca tabii rafa kalktı. Albüm yapayım dediğimde Yalan Dünya yoktu. Beyaz Show, Denizbank reklamları, Yalan Dünya; yani ben böyle bir adamı dışarıdan görsem yeter be kardeşim derim. Her şeyi bilirim, her şeyi yaparım kötü bir pozisyon bence. O kategoride yer almamak için adaplı davrandım ve albüm işini rafa kaldırdım.

KIVANÇ RÜŞTÜNÜ İSPATLADI

Kıvanç Tatlıtuğ'un oyunculuğunu nasıl buluyorsunuz?
Kıvanç'a helal olsun, söyleyecek söz bulamıyorum. Bu kadar kısa zamanda kendini yetiştirmesi takdir edilecek bir durum. Çünkü içinde vardır çıkartamazsın, içinde vardır çıkartamazlar, içinde yoktur deli gibi öğrenirsin. Hangisi varsa artık biri çıktı. Çok yakışıklı bir adam ama yakışıklılıkla olacak işler değil bunlar, çünkü iki kelime laf edemeyen dünya yakışıklısı adamlar var. Daha önce bu tip adamlarla yani jönlerle diziler yapıldı o adamlar o diziyle var oldu ve ikinci bir dizi teklifi gelmedi. Kıvanç bir şekilde rüştünü ispatladı. Aşk-ı Memnu ile Kuzey Güney'deki performansları arasında dağlar kadar fark var.

BEYAZ SHOW BENİM İÇİN DEZAVANTAJ

Komedi karakteri dışında farklı karakterlerde de gördük sizi zaman zaman, sanırım iyi bir oyuncunun edinmesi gereken özelliklerden biri. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Hacivat ve Karagöz filmi ile Sadri Alışık Ödülleri'nde 'en iyi erkek oyuncu' ödülünü aldım, ama benim bu sektörde yaparım ederim, en iyisi benim gibi büyük sözlerim yok. Benim aslında bir işim var o da Beyaz Show. Orası benim vitrinim, onu iyi yapmaya çalışıyorum ve sonrasında farklı alanlarda beni görmek istiyorlar. Beyaz Show olduğu için Denizbank geliyor ya da Yalan Dünya'da görmek istiyorlar. Aslında Beyaz Show imajı benim için bir dezavantaj. Beni oradan alıp Yalan Dünya'nın içine koyduğunuz zaman insanların kabul etmesi çok zor oluyor. Ortada görünmeyen biri olsam sadece dizi ile gündeme gelsem belki bu imaj problemi ortadan kalkabilirdi.

Yıllardır Türk halkını Talk Show'larla Stand up'larla eğlendirdiniz. Peki Beyaz nasıl eğlenir, nelerden keyif alır?

Bir buçuk senedir dışarı çıkmıyorum. Gelirsem Engin ağabeylerin yanına geliyorum, İstanbul'da bir arkadaş grubum var. Yaşıtlarım evlendiği için evli çiftlerle ya bizim evde buluşuruz veya bir balıkçı teknesinde oturur sohbet ederiz. Dışarı çıkma faslını tamamen kapattım diyebilirim. Açıkçası beni kaliteli sohbet eğlendiriyor. Çok komik bir şey ya da hareketli ortamlardan keyif almıyorum. Ama uzun uzun kaliteli sohbet etmeyi bilen insanlarla bir arada olmaktan çok büyük keyif alıyorum.

Beyaz Show, olmazsa olmazınız olarak görünüyor? Beyaz Show biterse bir B planınız var mı?

Beyaz Show benim işim ve neredeyse bunun dışında bir B planı düşünmedim. Ama büyük bir aksilik olsa seramik ve heykele geri döner miyim onu da bilmiyorum. Fakat Beyaz Show bana çok şey kattı; yapım öğrendim, organizasyon ve halkla ilişkiler öğrendim. Konjonktürle de ilgili bir durum, o sizi nereye sürükler bazen bilmezsiniz.


Röportaj: Özgür Acer
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.