Hava Durumu

Veliler dikkat! O parayı ödemeyin

Okullarda birinci dönemin sona ereceği tarih 24 Ocak 2014 yaklaşırken eğitimin kanayan yaralarından biri olan "zorunlu bağış" uygulaması yine gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2013 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2013 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Veliler dikkat! O parayı ödemeyin

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velileri karne parası isteyen okullara karşı uyardı. Okul yöneticileri, sadece karne değil takdir ve teşekkür gibi başarı belgeleri için de öğrencilerden ve velilerden para talep etmeyecek.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ali Rıza Altunel'in imzasıyla 5 Aralık 2013'te okullara gönderilen resmi yazıda, 2005 yılından bu yana merkezden basılarak okullara gönderilen öğrenci karneleri ve başarı belgelerinin, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yayımlandığı belirtildi. Okulların bu internet adresinden örneklerine uygun olarak karne ve başarı belgelerini hazırlaması ve öğrencilere dağıtması istendi.

Yazıda, "Okul yöneticileri karne parası adı ile öğrencilerin kendileri veya velilerinden kesinlikle para talep etmeyeceklerdir" ifadesine yer verildi. Yazıya göre; basılacak öğrenci karneleri ve başarı belgeleri giderleri için Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin Ziraat Bankası'nda açtıracakları hesaplara ödenek gönderecek. Ödenek, öğrenci sayısı esas alınarak hesaplara aktarılacak.

Tüketici hakları dernekleri, velileri karne ve diploma parası istenmesinin yasal olmadığı yönünde uyarıyor. Dernekler, ödeme yapmaya zorlanan velilerin il milli eğitim müdürlüklerine başvurmasını öneriyor. Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, "Bağış adı altında velilerden yıllardan beri katkı yapması isteniyor. Bakanlığın bağış alınmaması kararına uyanlar da var uymayanlar da... Veliler de artık bu durumu kanıksadı. 'Çocuğuma bir şey olmasın' diyerek bağış yapan veliler var" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.