Hava Durumu

Venezuela'dan Brezilya'ya oksijen tüpü desteği

Venezuelalı yetkililer, Brezilya'ya koronavirüs hastaları için oksijen tüpü gönderdiklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Venezuela'dan Brezilya'ya oksijen tüpü desteği

Venezuela'nın, Brezilya-Amazonas eyaletinin Manaus şehri Konsolosu Patricia Silva yerel basına yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü yağmur ormanlarındaki 2 milyonluk Manaus'a, ülkesinin Bolivar eyaletinden 5 kamyonla gönderilen 132 bin litrelik oksijen tüplerinin yetkililere teslim edildiğini söyledi.

Bolivarcı hükümet olarak, iş birliği ve dayanışma ilkelerinin arkasında olduklarını belirten Silva, "Manaus'ta halklar arasındaki dayanışma, bizi bu korkunç salgında kurtaracak." ifadesini kullandı.

Amazonas Eyaleti Sağlık Bakanı Marcellus Campelo, Venezuela'dan gelen oksijen tüplerinin, bölgedeki hastanelerin ihtiyacını dengelemeye yardımcı olacağını söyledi.

Amazonas Eyalet Valisi Wilson Lima da Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya teşekkür ederek "Aldığımız her türlü yardım veya bağışı çok iyi karşılıyoruz. Özellikle Venezuela'dan gelen bu büyük bağış bizim için çok anlamlı." dedi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun Venezuelalı muhalif lider Juan Guaido'yu tanıması iki ülke arasında soruna neden olmuştu.
Venezuela, Kovid-19'dan 212 bin 893 kişinin öldüğü Brezilya'nın salgına yaklaşımını eleştirmesine rağmen 17 Ocak'ta bu ülkeye oksijen tüpü yardımında bulunacağını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.