Hava Durumu

Video skandalı! Yumruk yumruğa kavga

İran'da sosyal medyaya sızdırılan bir video görüntüsünde Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir meclis üyesinin kavga ettiği görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Video skandalı! Yumruk yumruğa kavga
Mecliste nükleer programlarla ilgili kapalı oturum sonrasında cep telefonuyla gizlice kaydedildiği tahmin edilen  video görüntüsünde muhafazakar milletvekili Mehdi Kouchakzadeh Dışişleri Bakanı Zarif'e "Hain" diye sesleniyor. Zarif ise, bakan olarak ruhani lider Ayetullah Ali Hamaney'i temsil ettiğini belirterek, Kouchakzadeh'e ülkenin en tepesindeki lider için bu şekilde konuşmaya hakkı olmadığını söylüyor.

Videonun o an oturumda bulunan milletvekillerinden biri tarafından gizlice çekilip internete sızdırıldığı sanılıyor.

Altılar Grubu olarak bilinen ABD, Almanya, Fransa, Çin, İngiltere ve Rusya, uzun yıllardır İran'la nükleer programı konusunda uzlaşmanın yollarını arıyor. Görüşmelerin amacı, İran'ın nükleer enerjiyi sivil amaçlar için kullanmasını sağlamak, ancak atom bombası inşa etmesini engellemek. Batılı ülkeler, bunun karşılığında İran'a yönelik yaptırımları kaldırma sözü veriyor. Haziran sonuna kadar tüm teknik detaylarıyla kapsamlı bir anlaşma hazırlanması hedefleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.