Hava Durumu

Virüs elektrikli scooter girişimlerini de etkiledi!

Corona virüsü hem ülkemizi hem de global çapta tüm ülkeleri derinden etkilemeye devam ediyor. Birçok farklı sektörde durdurma ve erteleme kararları alınırken, virüs tüm ekonomiyi de derinden sarsıyor. Bugün de Amerika'dan bir girişimin durdurma kararı açıklandı. Amerika merkezli elektrikli scooter girişimi Lime corona virüsü nedeniyle tüm operasyonunu durduracak.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2020 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2020 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Virüs elektrikli scooter girişimlerini de etkiledi!

Elektrikli scooter girişimi Lime da corona virüsünden etkilendi!

Corona virüsü hem ülkemizde hem de global çapta etkisini artırmaya devam ediyor. Birçok farklı sektörün ürününü ve hizmetini etkileyen virüs için bugün de eletkrikli scooter girişimi olan Lime'dan açıklama geldi.

Lime, COVID 19 salgını kapsamında sürücülerin sağlıklı kalmasını sağlayabilmek adına ABD, İtalya, Fransa ve İspanya'daki tüm elektrikli scooter operasyonlarını duraklatma kararı aldı. ABD'de Kaliforniya ve Washington öncelikli olarak artık Lime aracılığıyla elektrikli scooter kullanılamayacak.

Kısa süre içerisinde de San Francisco ve New York için operasyonların duraklatılması bekleniyor. Fakat New York gibi kalabalık şehirlerde birçok insanının toplu taşıma araçları yerine bu mikromobilite araçlarını tercih etmesinden dolayı operasyonu durdurmadı.

Bu süreçte daha dikkatli bir dezenfekte planı içerisinde bulunacağını vurgulayan şirket, sürecin takip edilerek gerektiği durumda hızlı bir şekilde operasyonların durdurulacağını da belirtti. Ülkemizde de popülerleşmeye başlayan mikromobilite aracı elektrikli scooter girişimleri konuyla alakalı resmi bir açıklama yapmadı.

Bu araçların temizlik konusu ve corona virüsünü yayma konusundaki etkisi ise tartışılmaya devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.