Hava Durumu

Virüs Kanada'da toplu taşıma çalışanlarına sıçradı

Kanada'nın Toronto kentinde toplu taşıma çalışanlarının 6'sında Corona Virüs tespit edilirken, 700 çalışan da kendini karantinaya aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2020 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2020 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Virüs Kanada'da toplu taşıma çalışanlarına sıçradı

Kanada'danın Toronto kentinde hizmet veren toplu taşımalarda Corona Virüs endişesi yaşanıyor. Toronto Transit Komisyonu (TTC) tarafından yapılan açıklamada, TTC'nin 6 çalışanında korona virüs tespit edildi.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada 700 çalışanın da kendini karantinaya aldığı ifade edilirken, 3 operatör, bir tekniker, bir bakım görevlisi ve metroda çalışan memurda korona tespit edildiği kaydedildi. Bir korona virüs hastasının hastanede tedavi altına alındığı bildirilen açıklamada, 5 korona virüs hastasının ise evinde dinlendiği bildirildi.

TTC aldığı karar ile korona virüs nedeniyle tedbirleri arttırarak yolcular ile şoförlerin etkileşimini en aza indirmeyi hedefliyor. Corona Virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla gerçekleştirilen temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına ek olarak otobüslere ön kapıdan binmek yasaklandı. Araçlara arka kapıdan binilmesine karar verildi.

Öte yandan sosyal medyadan yapılan ücretsiz seyahat talepleri TTC tarafında karşılık buldu. Yolcuların ücret ödemeden güvenli bir şekilde seyahat etmesi de düşünülerek Toronto ve çevresinde toplu taşıma ulaşım ücreti alınmamaya başlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.