Hava Durumu

Virüsten dolayı Skype, büyüdükçe büyüyor

Corona virüsü pandemisinin olumsuz etkileri tüm dünyada iş yerlerinin kapanması ile sonuçlanırken diğer yandan video konferans platformları ve mesajlaşma araçları, talepte çarpıcı bir artış yaşıyor. Bu platformlardan biri ise, kullanımda büyük bir artış yaşayan Microsoft'un Skype uygulaması.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2020 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2020 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Virüsten dolayı Skype, büyüdükçe büyüyor

Yüzde 70 oranında artış

Skype, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Corona virüsü salgını nedeniyle daha fazla kişinin evde kaldığına dayanarak Microsoft'un Skype görüntülü görüşme sistemini kullanan kişi sayısının şu anda 40 milyon kişiye ulaştığını söyledi. Bu Skype kullanan kişi sayısının ayda yüzde 70 oranında artması demek oluyor. Skype'tan Skype'a çağrı dakikaları ise yüzde 220 arttı.

Microsoft, kullanıcılarının, kaydolmasına veya indirilmesine gerek bırakmadan üç tıklamayla kolayca ücretsiz video toplantıları oluşturmasına olanak sağlayan Meet Now adlı bir özellik bile tanıttı. Meet Now özelliği ile birlikte kullanıcılar istediği kişilerle görüşebilir ve web üzerinden doğrudan görüntülü konferans yapabilir.

Video-Konferans platformlarına talep artıyor

Microsoft, Skype'ı 2011 yılında 8,5 milyar dolara satın aldı. O günden bu güne normalde de sık kullanan bu uygulamanın günlük etkin kullanıcı metriklerini nadiren duyurdu.

Corona virüsü nedeniyle evden çalışanların sayısı arttığından, Skype, Microsoft Teams ve Slack gibi uygulamalar kullanıcı büyümesinde ve katılımında ciddi bir artış yaşanıyor. Bu ayın başlarında teknoloji devi, Microsoft Teams'in günlük 44 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.