Hava Durumu

Virüsün kaynağı bulundu!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüsü vakaları artmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle dünya genelinde can kaybı 638'e, virüs bulaştığı teşhisi koyulan kişi sayısı ise 31 binin üzerine çıktı. Bununla birlikte virüs ile ilgli dünya genelinde bilim insanları çalışmalar yapmaya devam ediyor. Çinli araştırmacılar, ölümcül corona virüsünün ilk kaynağının Asya'da ticareti yasa dışı yapılan ve yiyecek ile ilaç yapımında kullanılan pangolin isimli hayvan olabileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2020 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Virüsün kaynağı bulundu!

Vahşi Yaşam Fonu'nun aktardığına göre pangolin ya da pullu karıncayiyen, sadece Asya ve Afrika'da bulunan ve büyüklüğü 30 ila 100 cm olan bir hayvan türü. Uluslarası yasalarla avlanması ve ticareti yasaklanmış olduğu halde, halen Asya'da en çok kaçak satışı yapılan hayvan olma özelliğini taşıyor.

Çin ve bazı ülkelerde pangolinin etinin çok lezzetli olması ve geleneksel ilaçlarda kullanımı ınun denetlenmeden ve kaçak yollara satışına neden oluyor.

Güney Çin Tarım Üniversitesi (South China Agricultural University), yaptığı son araştırmada uluslarası bir salgına dönüşen ve 638 kişinin ölümüne neden olan corona virüsünün kaynağının bir pangolin olabileceğini bildirdi.

Üniversite konuyla ilgli yaptığı açıklamada, coorna virüsün "Yapılan bu keşif salgını önlemek ve virüs kaynağının kontrolü için çok önemli bir buluş" ifadelerini kullandı.

Çin anakarasında 636 kişinin hayatını kaybetmesine ve 31,207 kişinin hastalanmasına neden olan virüsün Çin'in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde ilk kez ortaya çıkmıştı. Corona virüsünün kaynağının Wuhan'daki bir hayvan pazarı olduğu düşünüyor. Daha önce sağlık uzmanları virüsün yarasalardan ve yılanlardan insanlara geçmiş olabileceğini düşündüklerini söylemişlerdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.