Hava Durumu

Vize konusu 80 darbesinin kazığıdır

AB Bakanı Bağış, vize konusunun, 80 darbesinin vatandaşlara en büyük kazıklarından olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2012 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2012 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vize konusu 80 darbesinin kazığıdır

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, ''AB dönem başkanlığını, şu an takvimsel süreç öyle gerektirdiği için tanımadığımız bir ülke ve diplomatik ilişkileri kurmadığımız bir ülke üstlenmiş durumda. Ancak AB Komisyonu bu dönemde bile ilişkilerin sekteye uğramaması için Türkiye için bugüne kadar yapılmamış bir şeyi yaptı ve 'pozitif gündem' denen bir süreci icat etti. Pozitif gündem sürecinde biz 8 ayrı fasılla ilgili olarak çalışma grupları oluşturduk'' dedi.

 

Vize konusunda 15 yılda yapılamayanı yaptık
Bağış, vize konusunda 15 yıldır yapılamayanları gerçekleştirdiğini belirterek, AB üyesi ülkelerin oy birliğiyle Avrupa Komisyonu'na, Türkiye ile vize muafiyet müzakerelerine başlama yetkisi verdiğini anımsattı. Vize konusunun, 80 darbesinin vatandaşlara attığı en büyük kazıklardan bir tanesi olduğunu ifade eden Bağış, şunları söyledi:


''Aslında 1963 yılında imzalanan anlaşma ile bize vize uygulamaması gereken ülkelerin vize uygulamasına o dar vizyonlu askeri anlayış göz yummuştur. O atılan kazığı hala çıkartmaya çalışıyoruz. Şu aşamada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları diğer aday ülkelerle kıyaslandığı zaman Schengen bölgesine giderken vize almak zorunda kalan tek ülke vatandaşıdır. Vize uygulamasının, Türkiye-AB arasındaki duvarda bulunan tuğlalardan bir tanesidir. Bizim bu tuğlayı indirmemiz ve o duvarı yıkmamız lazım.'' 

 

AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.