Hava Durumu

Volkswagen CEO'su: Apple'dan korkmuyoruz!

Apple otomobil projesi ya da başka bir değişiyle Project Titan, Apple tarafından yürütülen araştırma ve geliştirmesi yapılan elektrikli üretim projesidir. Bu proje geçtiğimiz günlerde Hyundai ve Kia ile olan ayrılığını duymuştuk. Gizlilik konusunda titizlikle ilerleyen proje bu sefer Volkswagen CEO'su ile tekrardan gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Volkswagen CEO'su: Apple'dan korkmuyoruz!

Kendi kendine sürüş teknolojisine sahip olması beklenen Apple otomobil, otomobil sektörünün önde gelen firması olan Volkswagen markasının CEO'sunun konuşmasının ardından gündeme geldi. Firma CEO'su "Apple'dan korkmuyoruz" dedi.

Volkswagen CEO'su: Apple'dan korkmuyoruz!

Project Titan, ilk 2014 yılında eski bir Ford mühendisi olan Başkan Yardımcısı Steve Zadesky'nin atanmasıyla yolculuğuna başladı. Johann Jungwirth gibi Mercedes markasının önemli isimlerini de ekibe katarak ciddi bir araştırma ve geliştirme yaptıklarını bizlere göstermişti. Kısa bir zaman önce de Volkswagen Grup bünyesinde uzun yıllar çalışmış Manfred Harrer şase tasarım uzmanını ekibe dahil etmişti.

Alman otomobil devi Volkswagen elektrikli araçlar ile ilgili birçok yatırıma sahiptir. I.D. modelleriyle elektrikli otomobil piyasasına daha ucuz fiyatlı araçları sokmak istiyor. Volkswagen CEO'su Herbert Diess hem elektrikli otomobil piyasası hem de Apple Car'dan söz etti. Yaptığı açıklamada Apple'dan korkmadıklarını belirten Diess, Apple'ın 2 trilyon dolarlık piyasaya bir gecede sahip olamayacağını söyledi. Kendi kendine gidebilme teknolojisine sahip olduğu konusundaki söylentilere de "Mantıklı" şeklinde cevap verdi.

Volkswagen CEO'sunun yaptığı bu açıklama yıllar önce ilk iPhone tanıtımından önce Palm şirketinin CEO'su tarafından yapılan açıklamaları akla getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.