Hava Durumu

VW Beetle ile ilgili üzücü gelişme

Halk tarafından Vosvos olarak bilinen Beetle 1938 yılından beri seri üretim ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Firma, geçtiğimiz yıllarda modernize edilerek yeni versiyonu satılmaya başlanan VW Beetle ile ilgili duyuru yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2020 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2020 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
VW Beetle ile ilgili üzücü gelişme

VW Beetle üretimi durdurulacak mı?

VolksWagen, Geçmişi 1938 yılına dayanan ve dünya üzerinde birçok hayranı bulunan VW Beetle ile ilgili açıklamada bulundu. İlk olarak Kdf-Wagen adıyla 1938 yılında duyurulan otomobilin tasarımı herkes tarafından sevilmişti.

2019 yılının yaz aylarında ikonik model ile ilgili bazı açıklamalar yapan şirket, bugün itibarıyla üretmin durdurulduğunu açıkladı. Firma, YouTube üzerinden yayınladığı The Last Mile | Beetle isimli videosu ile Beetle'a veda etti.

Araç toplamda 21.5 milyon satış rakamına ulaştı. İlk jenerasyon yaklaşık olarak 19 milyon adet satıldı. Beğenilen model 1998-2010 yılları arasında 2. jenerasyon olarak 1.2 milyon satış ile tekrar kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. Ancak 2011 sonrasında üretilen 3. jenerasyon Beetle ne yazık ki 500 bin adet satılarak istenilen sayıya ulaşamadı.

70 yıl sonra hafızalara kazanmış modellerinden biri olan Beetle'a hüzünlü şekilde veda eden şirket, yeni hedefinin elektrikli araç üretimi olduğunu açıkladı. Ayrıca yetkililer elektrikli araç haricindeki motor sporları faaliyetlerini de durduracaklarını açıklamıştı.

Benzer şekilde Golf GTI TCR modelinin de üretimini durduran VolksWagen, günümüz teknolojisine ayak uydurmak için çalışmalarına devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.