Hava Durumu

VW Türkiye fabrikası için yeni açıklama!

Geçtiğimiz yıl ülkemizde kurulacak olan Volkswagen fabrikası ile ilgili bazı spekülasyonlar ortaya atılmıştı. Fabrikanın Romanya, Bulgaristan gibi ülkelere kurulacağını belirten söylentilere karşı bugün Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu açıklamalada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
VW Türkiye fabrikası için yeni açıklama!

Volkswagen Türkiye fabrikası ile ilgili açıklama yapan Bilaloğlu, yatırım ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Volkswagen Türkiye fabrikası kurulacak mı?

Volkswagen, geçtiğimiz yıl ülkemize fabrika kuracağını açıklamıştı. Bazı sebeplerden dolayı kurulum sürecini askıya alan şirket, bu konuda net bir açıklamada bulunmamıştı. Fabrika çalışmalarının 2020 yılında başlayacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Bir süredir hakkında iddialarda bulunulan Volkswagen Türkiye fabrikası ile ilgili Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu açıklama yaptı.

CEO Ali Bilaloğlu " Volkswagen'ın yeni fabrikasını ülkemizde kuracağı kesinleşti. Fabrikanın Manisa'da kurulacak. Bulgaristan veya Romanya gibi başka ülkelerde kurulma ihtimali ortadan kalktı. Herbert Diess'in öncülüğünde yapılan açıklamalar da fabrikanın Türkiye kararını kesinleştirdiğini gösteriyor." dedi.

Yeni otomobil fabrikasının ülkemizde kurulacağının altını çizden Bilaloğlu, çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut da benzer şekilde açıklamalarda bulunmuştu. Ermut, 2020 yılında fabrika konusunda olumlu gelişmelerin yaşanacağını belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.