Hava Durumu

Washington'a 'Townsend' sitemi

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu Komutanı Korgeneral Stephen Townsend'ın YPG'nin Türkiye'yi tehdit etmediği yönünde yaptığı açıklamalara Ankara'dan tepki geldi. Bu açıklamaların müttefikliğe aykırı bir tutum olduğu vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2017 06:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2017 06:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Washington'a 'Townsend' sitemi

Ankara, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu Komutanı Korgeneral Stephen Townsend'ın PYD'nin silahlı gücü YPG'nin Türkiye'yi tehdit etmediği yönünde yaptığı açıklamalardan sonra askeri ve diplomatik kanallar üzerinden rahatsızlığını iletti. Edinilen bilgiye göre değişik seviyelerde ABD ile yapılan temaslarda, terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD ve onun silahlı gücü YPG hakkında bazı Amerikalı komutanlardan gelen açıklamaların kabul edilemez boyutta, müttefikliğe aykırı bir tutum olduğu vurgulandı.

YPG SALDIRILARI LİSTESİ

Korgeneral Townsend'in "Son iki yılda kuzey Suriye'den Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırıda bulundukları veya bir saldırıyı desteklediklerine dair elimde sıfır kanıt var" sözleri üzerine PYD/YPG'nin Türk topraklarını ve Türk askerini hedef alan saldırılarının hangi gün ve saatlerde yapıldığına dair ayrıntılı bilgiler paylaşıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), DEAŞ'la mücadele için Fırat Kalkanı harekâtını başlattığında ilk saldırıyı 27 Ağustos 2016'da YPG'nin yaptığı, iki Türk tankına yönelik tanksavarlı saldırı sonucu bir askerin şehit düştüğü, bir askerin de yaralandığı hatırlatıldı. YPG'nin saldırıları kronolojik olarak sıralandı. ABD ile temaslarda, müttefiklikle bağdaşmayan bu söylemlerin sona ermesi gerektiği belirtilerek, Türkiye'nin toprak ve ulusal bütünlüğüne karşı tutum içinde olan PYD/PKK'nın her zaman TSK'nın hedefi olacağı vurgulandı.

NE DEMİŞTİ?

Korgeneral Stephen Townsend, 1 Mart'ta yaptığı açıklamada, YPG'nin Türkiye için bir tehdit olmadığını ileri sürerek uzun zamandan beri PYD/PKK'nın öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçlerini izlediğini, beraber operasyon yaptıklarını ve bu sayede YPG elebaşları ile konuştuğunu ifade etmişti. Townsend, şunları söylemişti: "Onların (PYD/YPG'yi kastediyor) liderleri ile konuştum. Sürekli olarak Türkiye'ye saldırmak gibi bir niyetlerinin olmadığına dair teminat veriyorlar bize. Türkiye'ye tehdit olmadıklarını söylüyorlar, aslında Türkiye ile iyi ilişkiler geliştirmek istiyorlar. Son iki yılda kuzey Suriye'den Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırıda bulundukları veya bir saldırıyı desteklediklerine dair elimde sıfır kanıt var."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.