Hava Durumu

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Bu mesaj telefonları çökertiyor

İnsanların ev karantinasında olduğu bugünlerde iletişimde kalmak için sıklıkla kullandığı uygulamaların başında WhatsApp geliyor. Siber korsanların hedefinde yine WhatsApp kullanıcıları var.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2020 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2020 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
WhatsApp kullanıcıları dikkat! Bu mesaj telefonları çökertiyor

Geçtiğimiz senelerde telefonların kilitlenmesine ve çökmesine neden olan mesaj tehlikesi raporlanmıştı. Görünüşe göre söz konusu tehlike yeniden geri döndü. WhatsApp'tan gelen bu mesaja dikkat edin! İşte detaylar...

WhatsApp'ta hızla yayılan bir mesaj; iPhone, iPad, Apple Watch ve hatta Mac'leri tehdit ediyor. Mesajı aldığınız anda cihazınız çöküyor ve tekrar açamadığınızda teknik servislik olabiliyorsunuz.

iPhone ve diğer Apple cihazlarının karakter hatası nedeniyle çökme durumu ilk kez yaşanmıyor; ancak uzun bir süredir de bu tip bir hatayla karşılaşılmamıştı.

Şimdi ise İtalyan bayrağı ve Sindhi karakterlerinin bulunduğu bir mesajın cihazları çökerttiği ortaya çıktı.

Telefonun çökmesi; telefonunuzun aniden kapanması ve kendini yeniden başlatması anlamına geliyor. Ancak kapandıktan sonra açılamayan cihazlar da var.

Bu tip bir durumda ise DFU modunda geri yükleme yaparak, cihazınızı kurtarabilirsiniz. Mümkün olmuyorsa teknik destek almanız gerekecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.