Hava Durumu

WhatsApp'tan yılbaşında rekor!

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok insan yılbaşını evinde kutladı. Hal böyle olunca bu işten de en karlı mobil dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2021 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2021 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
WhatsApp'tan yılbaşında rekor!

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok insan yılbaşını evinde kutladı. Hal böyle olunca bu işten WhatsApp karlı çıktı. Dünyanın en popüler uygulamaları arasında yer alan WhatsApp, 2020 yılı sona ererken 1,4 milyar sesli ve görüntülü aramayla tüm zamanların rekorunu kırdı.

WhatsApp, 2020 yılı sona ererken 1,4 milyar sesli ve görüntülü aramayla tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu sayı, geçen yılki sayının yüzde 50 üstünde oldu.

FACEBOOK DA YENİDEN YÜKSELİŞTE

WhatsApp ile birlikte Facebook'un sohbet uygulaması da ABD içinde grup aramaları anlamında rekor kırdı. Ortalama günlük arama sayısını da neredeyse ikiye katladı.

Facebook Live ve Instagram Live da yılbaşında tercih edilen popüler platformlardan oldu. Bu iki platformdan yapılan canlı yayınların sayısı dünya çapında 55 milyonu buldu. Yayınların toplamda kaç kişiye ulaştığı ise açıklanmadı.

Facebook daha önce yaptığı açıklamalarda, altyapı verimliliğini artırmak için eşi benzeri görülmemiş bir çalışma yaptığını açıklamıştı. Bu geliştirmenin nedeni olarak da pandemi döneminde çeşitli uygulamalarında yaşanan kullanım yoğunluğundaki artışı göstermişti. Firmanın çeşitli teknik ekipleri de yılbaşı sürecinde olası sorunlara karşı hazır bekletildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.